Gordijnen

Als u op zoek bent naar binnenzonwering kunt u natuurlijk ook kiezen voor de traditionele gordijnen. Gordijnen zijn praktisch, decoratief en houden de zomerse warmte buiten. Lees hier meer over gordijnen.

Prijzen gordijnen

De prijzen van gordijnen zijn van een aantal factoren afhankelijk. Zo hangt de prijs natuurlijk af van de afmetingen van het gordijn, maar ook van de stof en van de ophangmethode. Kant en klare gordijnen zijn een voordelige optie. Zo heeft u al een kant en klaar gordijn van 220 centimeter hoog en 140 centimeter breed voor maar € 20. De prijzen voor op maat gemaakte gordijnen liggen een stuk hoger. De prijs voor een op maat gemaakt gordijn komt al snel uit boven de € 100. Het kiezen voor op maat gemaakte gordijnen heeft wel veel voordelen. Zo heeft u volledige keuzevrijheid en kunt u de gordijnen perfect laten aansluiten op uw raam.
Bent u nieuwsgierig naar de exacte prijzen voor gordijnen? Vul dan hierboven uw postcode in en vraag eenvoudig en vrijblijvend offertes aan van verschillende zonwering specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes kunt u veel geld besparen op uw gordijnen.

Gordijnen

Gordijnen

Gordijnen, wie kent ze niet? Gordijnen zijn een klassieke en veel voorkomende vorm van binnenzonwering. Gordijnen zorgen voor een sfeervolle en warme aankleding van je interieur en dempen het geluid in huis. Er zijn veel verschillende varianten van gordijnen. Zo zijn er overgordijnen, inbetweens, transparante gordijnen en luminette gordijnen. Elk gordijn heeft andere voordelen en eigenschappen. Zo kan niet elk gordijn zorgen voor zonwering. Denk bijvoorbeeld aan transparante gordijnen. Deze gordijnen dienen als raamdecoratie of voor het creëren van meer privacy. Overgordijnen zijn daarentegen wel perfect voor het tegenhouden van zonlicht of het verduisteren van een kamer.

Isolatie

De zonwerende functie van gordijnen zorgt ervoor dat u kunt besparen op uw energierekening. In de zomer houden gesloten gordijnen namelijk de warmte van buiten tegen. Hierdoor blijft de temperatuur in huis koeler en hoeft u geen stroom te gebruiken voor airconditioning. In de winter zorgen gordijnen juist weer voor isolatie. Als u de gordijnen ’s avonds en ’s nachts gesloten houdt, zorgt dit ervoor dat de koude lucht wordt tegengehouden. Hierdoor blijft het warmer in huis en kunt u de verwarming een graadje lager zetten. Let er wel op dat u de gordijnen niet voor de verwarming hangt. Hierdoor gaat er namelijk veel warmte verloren.

Decoratie

Gordijnen

Gordijnen dienen erg goed als raamdecoratie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, materialen en kleuren en passen goed in elke woning. Door het gebruik van gordijnen zorgt u voor een knusse sfeer in huis en heeft u mooie aankleding voor uw raam en inrichting. Kies dan ook voor gordijnen die goed aansluiten op uw interieur. Gordijnen zijn ook perfect voor het benadrukken van uw ramen. Wilt u uw ramen bijvoorbeeld hoger laten lijken? Kies dan voor gordijnen die lopen vanaf het plafond tot aan de grond. Door de lengte van de gordijnen oogt uw raam hoger.

Mogelijkheden

Gordijnen kunnen worden gemaakt van veel verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan linnen, katoen, polyester en viscose. Ook kunt u kiezen uit verschillende kleuren en dessins. Zelfs gordijnen met kleurverloop zijn mogelijk. Zo kunt u uw gordijn zelf samenstellen en personaliseren, zodat het gordijn perfect in uw interieur past. Wees ook niet bang om gordijnen te combineren met andere soorten zonwering, zoals jaloezieën of vouwgordijnen. Dit kan een erg mooi en sfeervol effect geven.

Buitenzonwering

In plaats van gordijnen kunt u ook kiezen voor buitenzonwering of een combinatie van beiden. Met buitenzonwering houdt u de warmte nog beter buiten dan met binnenzonwering. Met binnenzonwering wordt 35 tot 65% van de warmte tegenhouden, terwijl dit met buitenzonwering wel 80 tot 95% kan zijn. Buitenzonwering is er in verschillende soorten, waaronder screens, knikarmschermen en markiezen. Elke soort zonwering heeft andere eigenschappen en voordelen. Kijk dus goed welke soort zonwering het beste voldoet aan uw wensen.

Prijzen vergelijken

Wilt u de exacte prijzen weten van gordijnen of van andere soorten zonwering? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere zonwering specialisten in uw regio. Door het aanvragen van offertes kunt u de prijzen van verschillende specialisten naast elkaar leggen. Hierdoor kunt u tot wel 40% besparen op uw zonwering kosten.