Jaloezieën

Jaloezieën zijn een zeer bekende en populaire soort van binnenzonwering. Jaloezieën zijn ideaal, omdat u zelf de lichtinval kunt doseren. Lees hier meer over de eigenschappen van jaloezieën.

Prijzen

De prijs van een jaloezie is van een aantal factoren afhankelijk. De prijs hangt onder andere af van welk materiaal u kiest. Zo zijn houten en stoffen jaloezieën doorgaans duurder dan jaloezieën van aluminium. Ook de breedte van de lamellen is van invloed op de prijs. Hoe smaller de lamellen, hoe hoger de prijs. Als de lamellen smaller zijn, zijn er namelijk meer lamellen nodig. Gemiddeld bent u voor jaloezieën van 60 centimeter breed en 180 centimeter hoog tussen de € 50 en € 100 kwijt.
Wilt u de exacte prijzen weten? Vul dan hierboven uw postcode in en vraag eenvoudig offertes aan van meerdere zonwering specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes kunt u veel geld besparen op uw jaloezieën.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een sfeervolle en veelzijdige vorm van binnenzonwering. Ze bestaan uit horizontale lamellen die verstelbaar zijn. Hierdoor kunt u zelf de lichtinval regelen en doseren, waardoor u kunt genieten van natuurlijk licht met tegelijkertijd privacy en zonwering. De breedte van de lamellen heeft u zelf in de hand. Kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen van 16mm, 25mm of 35mm of kies juist voor bredere, robuuste lamellen van 50mm of zelfs 70mm.

Jaloezieen

Samenstelling

Bij jaloezieën is er veel keuzevrijheid. De jaloezieën komen in veel verschillende variaties. Dit is erg gunstig, want zo kunt u de jaloezieën perfect laten aansluiten op uw interieur. U kunt bijvoorbeeld zelf kiezen voor het materiaal, de kleur en de afwerking van de jaloezie. U kunt kiezen uit drie soorten materialen: hout, aluminium, stof en PVC. Het materiaal hangt samen met de uitstraling van de jaloezie. Kies bijvoorbeeld voor retro houten jaloezieën of voor strakke en moderne aluminium jaloezieën.

Sfeer

Als u jaloezieën kiest die goed aansluiten op uw interieur, kunnen ze erg sfeervol zijn. Door de lamellen kunt u het buitenlicht op een gefilterde manier naar binnen laten schijnen. Deze lichtinval zorgt voor een knusse sfeer in huis. Belangrijk tijdens het kiezen van de juiste jaloezieën is om rekening te houden met de stijl van uw woning. Heeft u een warm en klassiek interieur? Dan kunt u bijvoorbeeld het beste kiezen voor houten of stoffen jaloezieën. Aluminium jaloezieën passen juist weer goed bij een strak en modern interieur.

Luxaflex en andere merken

Jaloezieen

Jaloezieën worden in de volksmond vaak Luxaflex genoemd. Dit is echter geen soortnaam voor jaloezieën, maar slechts een merknaam. Het is niet gek dat dit door elkaar wordt gehaald, aangezien Luxaflex de eerste fabrikant was die in 1951 horizontale aluminium jaloezieën op de markt bracht en inmiddels nog steeds marktleider is in Nederland op het gebied van binnenzonwering en raamdecoratie. Net als Luxaflex zijn er veel andere merken die jaloezieën aanbieden, zoals Bécé en Sunway, maar er zijn ook veel huismerken.

Shutters

Als u jaloezieën mooi vindt, kunt u ook eens kijken naar de mogelijkheden voor shutters. Shutters bestaan, net als jaloezieën, uit verstelbare lamellen. De shutters worden echter niet opgerold, maar kunnen als luiken naar binnen toe opengeklapt worden. Shutters kunnen aan de binnenkant en aan de buitenkant van uw ramen worden geplaatst. Hierbij is het wel belangrijk dat u kiest voor het juiste materiaal. Voor buitenshutters is het namelijk van belang dat u kiest voor een sterk materiaal, zoals hardhout of aluminium. Shutters staan bekend om hun knusse en authentieke uitstraling.

Geld besparen

Wilt u jaloezieën of een andere soort zonwering laten plaatsen? Het is verstandig om eerst prijzen te vergelijken van meerdere specialisten. Hiermee kunt u tot wel 40% besparen op uw aankoop. Het vergelijken van prijzen kunt u eenvoudig doen door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van zonwering specialisten in uw regio.