Lamellen

Lamellen, ook wel lamelgordijnen genoemd, zijn erg functioneel. De lichtinval kan namelijk de hele dag door eenvoudig geregeld en gedoseerd worden. Lees hier meer voordelen van lamellen.

Prijzen

De prijzen van lamellen zijn van een aantal factoren afhankelijk. Zo hangt de prijs onder andere af van:

  • De materiaalsoort
  • De keuze voor standaard lamellen of op maat gemaakte lamellen
  • De afmetingen

Als u bijvoorbeeld kiest voor standaard kunststof lamellen van 180 centimeter breed en 250 centimeter hoog, moet u rekening houden met een prijs van ongeveer € 80. Als u de lamellen op maat wilt laten maken zal de prijs wat hoger liggen. Het voordeel is dan wel dat u zelf uw lamellen samen kunt stellen en dat u de lamellen perfect kunt laten aansluiten op uw raam en interieur.
Bent u nieuwsgierig naar de exacte prijzen voor lamellen? Vraag dan eenvoudig offertes aan door hierboven uw postcode in te vullen. Door het aanvragen van offertes kunt u vrijblijvend de prijzen van zonweringspecialisten in uw regio met elkaar vergelijken.

Wat zijn lamellen

Lamelgordijn 3

Lamellen worden ook wel eens aangeduid als verticale jaloezieën. Lamellen zijn verticale panelen die met elkaar een lamelgordijn vormen. Lamellen zijn zeer geschikt voor het bedekken van grote raamoppervlakken. De lamellen zijn eenvoudig handmatig te bedienen, maar zijn ook verkrijgbaar met elektrische bediening. Dit zorgt voor nog meer gemak en wooncomfort.

Lichtdoorlating

Lamellen zijn erg functioneel. Dit komt doordat u de panelen eenvoudig zelf kunt verstellen. Als u de lamellen dicht draait, kunt u genieten van verduistering en zonwering. Een voordeel is dat u de lamellen niet helemaal hoeft te sluiten om het zonlicht tegen te houden. Hierdoor kunt u toch nog profiteren van een lichte ruimte en een optimale lichtinval. Lamellen kunnen ook erg nuttig zijn als u meer privacy wilt creëren. Door de lamellen te sluiten vermindert u eenvoudig de inkijk. Wilt u even geen lamellen voor uw raam? Dan kunt u de lamellen makkelijk naar een zijde toeschuiven om een open zicht te creëren.

Onderhoudsarm

Lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Lamellen van kunststof en aluminium hebben als voordeel dat ze onderhoudsarm zijn. Deze lamellen zijn erg makkelijk te reinigen met een sopje. Stoffen lamellen zijn iets minder makkelijk schoon te maken. Bij stoffen lamellen is het erg belangrijk om goed op de reinigingsvoorschriften te letten. Door de voorschriften te volgen houdt u uw lamellen zo goed als nieuw.

Interieur

Lamellen kunnen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, erg stijlvol zijn. Lamellen passen vooral erg goed in een minimalistisch en strak interieur. Een voordeel van lamellen is dat ze in elke ruimte geplaatst kunnen worden. Zo zijn kunststof en aluminium lamellen ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de keuken en badkamer.

Lamellen

 

Jaloezieën

Heeft u liever horizontale lamellen? Dan zijn jaloezieën de juiste keuze voor u. Jaloezieën en lamellen hebben vergelijkbare eigenschappen en voordelen, maar jaloezieën hebben weer net een ander uiterlijk. Zo passen jaloezieën bijvoorbeeld weer erg goed bij kleinere ramen.

Besparen op de prijs

Wilt u lamellen aanschaffen, maar wilt u niet teveel betalen? Vraag dan snel offertes aan van zonwering specialisten in uw regio. Het aanvragen van offertes is kosteloos, vrijblijvend en eenvoudig. Als u meerdere offertes in handen heeft kunt u de prijzen eenvoudig naast elkaar leggen. Door het vergelijken van de prijzen kunt u tot wel 40% besparen op uw zonwering.