Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn erg functioneel. Ze zijn eenvoudig in gebruik en zijn zeer geschikt voor grote ramen. Lees hier meer over paneelgordijnen.

Prijzen

Paneelgordijnen kunt u zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. De prijs is onder andere afhankelijk van de afmetingen van de panelen en van het aantal panelen dat u nodig heeft. De prijzen van paneelgordijnen worden per paneel berekend. Houdt voor een paneel van 60 centimeter breed en 300 centimeter lang rekening met een prijs van € 20 per paneel. U kunt er ook voor kiezen om de panelen op maat te laten maken. De prijs zal dan iets hoger liggen, maar u heeft dan wel volledige keuzevrijheid over de afmetingen, het materiaal en de kleur van het gordijn.
Bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend offertes aan door hierboven uw postcode in te vullen. Hierdoor vindt u eenvoudig de voordeligste zonwering specialist in uw regio.

Wat zijn paneelgordijnen

Paneelgordijnen bestaan uit verticale banen stof die met elkaar een gordijn vormen. De panelen zitten aan de bovenkant bevestigd aan een rail en kunnen eenvoudig langs elkaar open en dicht worden geschoven. De breedte van de panelen kan variëren van 50 tot 120 centimeter. Elke paneel heeft aan de onderkant een lat, waardoor het gordijn verzwaard wordt. Hierdoor hangt het gordijn altijd mooi strak. Door uw huis te voorzien van paneelgordijnen kunt u onder andere genieten van zonwering, privacy en extra isolatie. Daarnaast kunnen paneelgordijnen met hun strakke en moderne uitstraling ook nog eens een mooie toevoeging zijn aan uw interieur.

Paneelgordijnen

 

Scheidingswand

Paneelgordijnen laten uw kamer groter ogen. Dit komt doordat paneelgordijnen doorgaans over de volledige lengte van uw kamer hangen en vaak ook erg breed zijn. Hierdoor oogt de kamer langer en breder. Paneelgordijnen zijn ideaal als raambedekking voor grote ramen of schuifpuien. Ook kunt u paneelgordijnen gebruiken als scheidingswand om een ruimte te scheiden. Hiermee kunt u als het ware een extra kamer creëren en kunt u genieten van meer privacy. Daarnaast kunnen paneelgordijnen als decoratie natuurlijk ook erg mooi staan in uw interieur.

Keuzevrijheid

Paneelgordijnen 11

Een groot voordeel aan paneelgordijnen is de grote keuzevrijheid. Paneelgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en dessins. Paneelgordijnen kan je voor het grootste deel zelf samenstellen. Het is dan ook leuk om het gordijn zo samen te stellen zodat het perfect aansluit op uw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een effen gordijn om een strakke uitstraling te creëren en kies voor een gordijn met een motief voor een knusse of retro uitstraling.

Sfeer

Paneelgordijnen passen met hun stijlvolle uitstraling vooral goed bij een strak en modern interieur. U kunt kiezen voor transparante of lichtdoorlatende paneelgordijnen in de woonkamer. Hierdoor blijft het lekker licht in huis, maar heeft u wel minder last van felle zonnestralen en inkijk. Paneelgordijnen in verduisterende stof zijn iets minder bekend, maar zijn wel ideaal voor in uw slaapkamer.

Lamellen

Als u andere mogelijkheden zoekt voor het bedekken van grote raamoppervlakken kunt u ook eens kijken naar lamellen. Lamellen bestaan uit smalle, verticale banen. De banen kunnen bestaan uit kunststof, aluminium of stof. Een groot voordeel van lamellen is dat de panelen verstelbaar zijn, waardoor de lichtinval de hele dag door eenvoudig te regelen en doseren is.

Offertes aanvragen

Voordat u paneelgordijnen gaat aanschaffen, is het altijd verstandig om eerst wat prijzen op te vragen. Door offertes aan te vragen van zonwering specialisten in uw regio kunt u eenvoudig de prijzen met elkaar vergelijken. Hierdoor kunt u tot wel 40% op de kosten van paneelgordijnen besparen.