Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn minder bekend dan sommige andere soorten zonwering, maar hebben wel erg veel voordelen. Zo zorgen plisségordijnen voor onder andere privacy, isolatie en natuurlijk zonwering. Lees hier meer over de elegante plisségordijnen.

Prijzen plisségordijnen

De prijzen van plisségordijnen kunnen erg uiteenlopen. Het grootste prijsverschil heeft te maken met of u kiest voor standaard plisségordijnen of op maat gemaakte gordijnen. De prijzen van standaard gordijnen kunnen een stuk lager uitvallen dan de prijzen van op maat gemaakte gordijnen. Zo heeft u een standaard plisségordijn van 60 centimeter breed en 175 centimeter hoog al vanaf € 40. Deze standaard gordijnen zijn echter niet voor iedereen geschikt. Met een op maat gemaakt plisségordijn heeft u meer keuzevrijheid en bent u ervan verzekerd dat het gordijn goed aansluit op uw raam.
Bent u nieuwsgierig naar de exacte prijzen voor plisségordijnen? Vul dan hierboven uw postcode in en vraag eenvoudig tot wel 4 offertes aan van zonwering specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes kunt u veel geld besparen op uw plisségordijnen.

Wat zijn plisségordijnen

Plisségordijnen zijn gordijnen die bestaan uit strak gevouwen, geplooide stof. De naam van plisségordijnen is dan ook erg logisch, aangezien ‘plissé’ geplooid betekent in het Frans. Plisségordijnen hebben veel voordelen. Zo zijn de gordijnen erg praktisch. De bediening van het gordijn is eenvoudig en u kunt zelfs kiezen voor plisségordijnen met elektrische bediening. Plisségordijnen hebben ook uitgebreide mogelijkheden. Zo zijn de gordijnen beschikbaar in transparante, semi-transparante en verduisterende stof. Ook is het plisségordijn geschikt voor het Top-Down Bottom-Up systeem.

Plissegordijn

Top/Down & Bottom/Up systeem

Plisségordijnen zijn ook verkrijgbaar met het Top/Down & Bottom/Up systeem. Dit houdt in dat u het gordijn aan de onderkant én aan de bovenkant naar boven en beneden kunt bewegen. Zo kunt u het gordijn bijvoorbeeld eenvoudig in het midden van het raam laten hangen. Dit heeft als voordeel dat u kunt genieten van privacy, maar tegelijkertijd ook nog eens kunt profiteren van natuurlijk lichtinval.

Uitstraling

Plisségordijnen worden door hun elegante uitstraling ook veel gebruikt als raamdecoratie. De geplooide stof van plisségordijnen heeft een luxe en karakteristieke uitstraling. De vouwen in de stof zorgen voor een bijzondere lichtinval. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en stoffen, zodat u uw plisségordijnen kunt toevoegen aan elk interieur. Met plisségordijnen heeft u dus een zonwering en mooie raamdecoratie in één.

Isolatie

Plissegordijn

Het is algemeen bekend dat binnenzonwering een isolerende werking heeft. De raambekleding houdt tocht van buiten tegen en houdt de warmte beter binnenshuis. Het is daarom ook verstandig om de gordijnen ’s avonds te sluiten om de meeste energiebesparing op te leveren. Plisségordijnen beschikken in het bijzonder over goede isolatie. Bij dubbele plisségordijnen ontstaat er door het zigzagprofiel een honingraatstructuur met horizontale luchtkamers. Deze luchtkamers zorgen voor goede isolatie. Als u nog betere isolatie wilt, kunt u het beste kiezen voor dubbele plisségordijnen met een speciale aluminium coating aan de binnenkant. Dit levert de meeste energiebesparing op.

Duette gordijnen

Dubbele plisségordijnen worden ook wel duette gordijnen of dupligordijnen genoemd. Duette gordijnen hebben twee lagen, in tegenstelling tot plisségordijnen met één laag. Door deze twee lagen ontstaat er een honingraatstructuur die bijzonder goed isoleert. Ook worden de optrekkoorden en koordgaatjes hierdoor minder goed zichtbaar.

Specialisten vergelijken

Als u zonwering gaat aanschaffen is het verstandig om eerst offertes te vergelijken. Het aanvragen van offertes is gemakkelijk en vrijblijvend en door het vergelijken van offertes kunt u eenvoudig voor de voordeligste optie kiezen. Door het vergelijken van offertes kunt u dan ook tot wel 40% besparen op uw zonwering.