Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn knus, elegant én stijlvol. Kortom, de perfecte manier om sfeer in uw interieur te brengen en tegelijk die felle zonnestralen buiten te houden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen van vouwgordijnen? Lees snel verder.

Vouwgordijnen: de gemiddelde prijzen

Of u nu een nieuwe fiets, computer of spijkerbroek koopt, u begint altijd met één ding: het bekijken van het prijskaartje. U wilt immers weten of uw nieuwe aankoop past in uw budget. Hetzelfde geldt voor vouwgordijnen. Het internet staat vol met informatie over vouwgordijnen, waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen u graag op weg en geven u de gemiddelde prijzen van een vouwgordijn.

De prijzen van vouwgordijnen lopen sterk uiteen. Kiest u voor een standaard vouwgordijn met een gebruikelijke afmeting van 60 centimeter breed en 190 centimeter hoog, dan beginnen de prijzen al vanaf € 30, exclusief montage. Veel mensen hebben echter geen ramen met standaard afmetingen of willen graag zelf hun perfecte vouwgordijn samenstellen. In dit geval laat u een vouwgordijn op maat maken. De prijzen voor een op maat gemaakt vouwgordijn liggen iets hoger:

Gemiddelde prijs per vouwgordijn (1 m²), incl. btwPrijs afhankelijk van
Vanaf € 100Keuzemogelijkheden als stof, prints en afwerking
Montagekosten per gordijnPrijs afhankelijk van
€ 50 - € 100Bij meerdere vouwgordijnen dalen de kosten per vouwgordijn

Zoals u ziet heeft u een op maat gemaakt vouwgordijn van 1 m² vanaf ongeveer € 100. Wilt u het vouwgordijn meteen goed laten monteren door een vakman? Dan betaalt u hier gemiddeld tussen de € 50 en € 100 voor. De exacte kosten hangen natuurlijk van talloze factoren af, zoals de afmetingen, de stof van het gordijn en de zonwering specialist bij wie u het gordijn koopt.

Vind de voordeligste zonwering specialist

Laat u een vouwgordijn op maat maken? Er zijn talloze zonwering specialisten in uw regio die deze klus voor u willen klaren, maar wel allemaal tegen andere prijzen. Gaat u in zee met de eerste zonwering specialist die op uw pad komt? Dan is de kans dat u te veel betaalt voor uw vouwgordijnen groot. Pak het slim aan en maak gebruik van het grote aanbod van zonwering specialisten door eerst de prijzen te vergelijken. Vraag bij ons binnen 2 minuten offertes aan van tot wel 4 zonwering specialisten in uw regio. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen in huis. Leg de offertes naast elkaar en u ziet direct welke zonwering specialist uw vouwgordijnen tegen de scherpste prijs kan leveren. Door het vergelijken van de prijzen bespaart u snel en eenvoudig tientallen euro’s op uw nieuwe vouwgordijnen. Twijfelt u nog? Het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Vouwgordijnen

Wat zijn vouwgordijnen?

Zijn de gordijnen in uw woning oud en aan vervanging toe? Of heeft u momenteel helemaal niets voor uw ramen hangen en heeft u last van de felle zonnestralen die uw huis oncomfortabel warm maken? Vouwgordijnen bieden de oplossing. Vouwgordijnen zitten aan de bovenkant van uw raam gemonteerd en vallen trapsgewijs naar beneden als u ze dicht doet. Kenmerkend voor vouwgordijnen, de naam zegt het al, zijn de horizontale vouwen in de stof. In deze vouwen zitten vaak staafjes, dit worden baleinen genoemd, die het gordijn strak houden. Wilt u juist vouwgordijnen met een nonchalante uitstraling? Kies dan voor vouwgordijnen zonder baleinen. Of u nu grote of kleine ramen heeft, vouwgordijnen zijn altijd geschikt. Zelfs wanneer u een dakraam of draai-kiepraam wilt voorzien van raambekleding zijn vouwgordijnen een goede optie. Het vouwgordijn wordt dan geplaatst met zijgeleiding, waardoor het gordijn goed op zijn plek blijft.

Knus en sfeervol

Op zoek naar sfeervolle raamdecoratie? Dan sluiten vouwgordijnen volledig aan op uw wens. Vouwgordijnen zijn net zo praktisch en functioneel als de populaire rolgordijnen, maar bieden een totaal andere uitstraling. Waar rolgordijnen strak en modern zijn, hebben vouwgordijnen juist een knusse en romantische uitstraling. Uw perfecte vouwgordijn stelt u zelf samen, zodat het gordijn altijd naadloos aansluit bij de rest van uw interieur. Kies voor de juiste kleur, stof en transparantie van het vouwgordijn. Van een wit en lichtdoorlatend vouwgordijn in uw woonkamer tot een verduisterend vouwgordijn in een donkere kleur voor uw slaapkamer: vouwgordijnen zijn voor iedere ruimte geschikt.

Zonwering en isolatie

Ramen zijn een onmisbaar onderdeel in iedere woning. Hoe meer ramen, hoe groter en lichter een woning lijkt. Toch hebben ook ramen zo hun nadelen. Vooral tijdens de warme zomermaanden worden deze minpunten duidelijk. De felle zonnestralen die op uw ramen schijnen, laten de temperaturen in huis snel stijgen. Voordat u het weet voelt uw huis aan als een sauna en is een goede nachtrust ver te zoeken. Vouwgordijnen bieden uitkomst en zorgen voor zonwering. Doe de vouwgordijnen dicht op een hete dag en u zult merken dat de temperatuur in huis een stuk aangenamer blijft. In de wintermaanden hebben vouwgordijnen juist een tegenovergestelde werking en houden ze de warmte juist in huis. Zo bespaart u met vouwgordijnen op uw stookkosten in de winter en op de kosten voor airconditioning in de zomer.

Top-down/Bottom-up systeem

Wilt u meer privacy, maar tegelijk de lichtinval in uw huis behouden? Vouwgordijnen zijn ook verkrijgbaar met het Top-down/Bottom-up systeem. Wat houdt dit in? Door dit systeem kunt u het gordijn aan de bovenkant én aan de onderkant open en dicht doen. Zo bedekt u bijvoorbeeld eenvoudig het middelste gedeelte van het raam, terwijl u de bovenkant en onderkant van het raam vrij laat. Het voordeel? U heeft geen last meer van glurende voorbijgangers, maar profiteert wel van natuurlijk lichtinval.

Vouwgordijnen

Eenvoudige bediening

Vouwgordijnen worden standaard geleverd met kettingbediening. Gaat u voor optimaal wooncomfort? Kies dan voor een vouwgordijn met elektrische bediening. Het vouwgordijn wordt voorzien van een ingebouwde motor. Met behulp van een schakelaar of zelfs een afstandsbediening is het bedienen van uw vouwgordijnen makkelijker dan ooit.

Plisségordijnen

Wilt u iets bijzonders voor uw ramen hangen, maar twijfelt u of vouwgordijnen de juiste keuze zijn? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor plisségordijnen. Plisségordijnen hebben een strak gevouwen, geplooide stof, waardoor het lichtinval op een bijzondere manier uw woning binnenvalt. Veel mensen zijn gek op de luxe en karakteristieke uitstraling van plisségordijnen. Bent u op zoek naar mooie raamdecoratie én de beste isolatie voor uw ramen? Kies dan voor dubbele plisségordijnen, ook wel duette gordijnen of dupligordijnen genoemd. Deze plisségordijnen hebben 2 lagen stof, waardoor er een soort honingraatstructuur ontstaat. De ‘luchtkamers’ die hierdoor ontstaan zorgen voor bijzonder goede isolatie.

Plissegordijnen

Vouwgordijnen tegen een scherpe prijs

Bent u verliefd op de sfeervolle uitstraling van vouwgordijnen en benieuwd naar een exact kostenplaatje? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 zonwering specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Wat heeft u aan 4 offertes? U zult zien dat de prijzen van vouwgordijnen verschillen per zonwering specialist. Zo betaalt u bij specialist A € 160 voor uw vouwgordijn, terwijl u voor precies hetzelfde vouwgordijn bij specialist B misschien slechts € 120 betaalt. Het vergelijken van de prijzen is de enige manier om de scherpste prijs boven water te halen. Vraag snel en eenvoudig offertes aan en geniet dit jaar nog van sfeervolle vouwgordijnen in uw interieur.