Zonwerend glas

Zonwerend glas houdt de warmte tegen, maar laat nog wel daglicht naar binnen. Zonwerend glas heeft bepaalde voordelen en nadelen. Lees hier of zonwerend glas een goed alternatief is voor zonwering.

Wat is zonwerend glas

Zonwerend glas is glas dat is voorzien van een zonwerende coating. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht geabsorbeerd of weerkaatst wordt. Hierdoor filtert zonwerend glas tot wel 60 procent van de warmte in vergelijking met standaard dubbel glas. Het licht wordt echter niet tegengehouden, waardoor u nog wel kunt genieten van binnenvallend zonlicht. Als u het glas in uw ramen niet wilt vervangen, kunt u in sommige gevallen ook kiezen voor een zonwerende folie. Deze folie wordt over uw huidige beglazing geplaatst, waardoor u gewoon uw eigen beglazing kunt blijven gebruiken.

Ideaal bij veel ramen

Heeft u veel of grote raampartijen in uw woning? Dan kan zonwerend glas goede bescherming bieden. Het zonwerend glas zorgt ervoor dat het geen sauna wordt in huis en is ook relatief voordelig in aanschaf. Daarnaast is zonwerend glas niet zichtbaar en hoeft uw uitzicht niet geblokkeerd te worden door zonwering of raambekleding. Dit kan uw woning een strakke en moderne uitstraling geven.

Huis-glas

Effectiever dan zonwering?

Zonwerend glas klinkt dus als een ideale oplossing tegen de warmte van de zonnestralen. Maar hoe effectief is zonwerend glas nu echt? Is het geschikt als alternatief voor zonwering? Het antwoord is afhankelijk van uw wensen. Voor echt effectieve zonwering, kunt u beter kiezen voor buitenzonwering. Zonwerend glas houdt zeker een groot deel van de warmte buiten, maar op de echt hete dagen zult u toch meer profijt hebben van buitenzonwering. Naast dat zonwerend glas de warmte minder goed tegenhoudt dan buitenzonwering, kan zonwerend glas in de winter ook een nadeel met zich meebrengen. Waar buitenzonwering in de winter niet uitgerold hoeft te worden, is zonwerend glas altijd aanwezig. In de winter wordt de warmte van de zon dus ook tegengehouden met zonwerend glas. Hierdoor zult u in de winter niet kunnen profiteren van de warmte van de zon, wat een nadeel kan zijn.

Zonwerend glas of zonwering

Zonwerend glas houdt zeker warmte tegen, maar is dus minder effectief dan buitenzonwering. Dit is belangrijk om mee te nemen in uw beslissing. Wilt u echt goede zonwering? Dan is het verstandig om te investeren in buitenzonwering. De prijzen van buitenzonwering liggen wellicht iets hoger, maar u krijgt hier wel een hoop wooncomfort en energiebesparing voor terug. Wilt u buitenzonwering laten plaatsen? Vraag dan eerst offertes aan van verschillende zonwering specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes kunt u eenvoudig tot wel 40% besparen op uw aankoop.

2.9/5 - (53 stemmen)