Markiezen

Markiezen zorgen voor een heerlijk koele woning in de zomer en zijn tegelijkertijd een prachtige aanwinst voor uw huis. Bent u benieuwd naar de soorten markiezen, de gemiddelde prijzen en handige tips? Lees dan snel verder.

Markiezen: het kostenplaatje

Overweegt u om markiezen te kiezen als zonwering voor uw woning, maar wilt u eerst weten met welke prijzen u rekening moet houden? Goede prijsinformatie over markiezen is lastig te vinden. Dit komt vooral door de vele factoren waar de prijs van afhankelijk is. Kiest u bijvoorbeeld voor een kleine markies van 1 meter breed en handmatige bediening, dan liggen de prijzen de stuk lager dan wanneer u gaat voor een markies van 3 meter breed, inclusief afstandsbediening waarmee u de markies open en dicht kunt doen. Een markies maakt u zo goedkoop of duur als u zelf wilt. Bent u benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor een markies en de montage? Lees het in het onderstaande prijsoverzicht.

FactorPrijs per markies, incl. btwPrijs afhankelijk van
Breedte€ 340 - € 7501 tot 5 meter breed
Bediening€ 35 - € 250Handmatig of elektrisch
Bovenkap€ 110 - € 320Hout of aluminium
Montage€ 80 - € 150Diverse monteurs
Totaal€ 565 - € 1.470

Markiezen

Markiezen tegen de scherpste prijs

De prijs voor een markies heeft u voor een groot deel zelf in de hand. Zo kunt u de klus uitbesteden aan de eerste zonwering specialist die op uw pad komt, maar de kans dat u dan te veel betaalt is groot. Zonwering specialisten hanteren namelijk verschillende tarieven. Zo koopt u bij de ene zonwering specialist een markies voor € 900, terwijl een andere specialist slechts € 700 vraagt voor exact dezelfde klus. Wilt u zeker weten dat u een eerlijke prijs betaalt voor uw markiezen? Vraag binnen 2 minuten offertes aan van niet 1, maar tot wel 4 zonwering specialisten bij u in de buurt. Waarom 4 offertes? Het vergelijken van offertes is de enige manier om de beste prijs boven water te halen. De gratis én vrijblijvende offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Leg de offertes naast elkaar, kijk bij welke zonwering specialist u het voordeligst uit bent en geniet deze zomer nog van prachtige nieuwe markiezen voor uw ramen.

Wat zijn markiezen?

U heeft ze vast wel eens gezien, markiezen. Markiezen zijn te herkennen aan hun ronde en bolle vorm. Over het frame zit een, uit acrylvezels geweven, vuilafstotend doek dat uw woning beschermt tegen zonnestralen. De markies wordt aan de buitenzijde van uw woning geplaatst. Is de markies uitgeklapt, dan steekt deze uit vanaf de gevel. De afstand tussen de gevel en het uiteinde van de markies wordt de uitval genoemd. Markiezen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende modellen:

  • Standaard: De standaard markies is het meest bekend. Bij een standaard markies hebben de hoogte en de uitval van de markies dezelfde afmeting.
  • Klapmodel: Heeft u openslaande ramen en deuren? Dan is een klapmodel markies handig. Deze markies heeft een grotere uitval dan de andere modellen. Hierdoor kunt u, ook als de markiezen uitgeklapt zijn, uw ramen en deuren openen.
  • Petmodel: Heeft u een klein terras en wilt u de vrije doorloop langs uw ramen behouden? Dan is een petmodel markies een goede optie. Het doek valt minder laag dan bij een standaard markies, waardoor u makkelijker langs of onder het scherm door kunt lopen en het uitzicht naar buiten behoudt.

Markies modellen

Optimale zonwering

De zomer is het favoriete seizoen van vele Nederlanders. De dagen zijn lang, de bomen staan in bloei en de zon laat zich veel zien. Toch zorgen deze zonnestralen ervoor dat de temperatuur in uw woning snel oploopt. U komt thuis van een lange dag werken en het zweet breekt u direct uit. De warmte heeft ook uw slaapkamer bereikt, dat wordt wederom een slapeloze nacht. Bent u het helemaal zat dat uw woning ieder jaar weer aanvoelt als een sauna? Laat markiezen plaatsen en de binnentemperatuur blijft voortaan lekker koel. De gesloten zijkanten van de markies zorgen ervoor dat de zon vanaf iedere kant wordt tegengehouden. De airconditioning kunt u bij het grof vuil zetten, met markiezen heeft u optimale zonwering en blijft de binnentemperatuur zelfs tijdens een extreme hittegolf aangenaam.

Karakteristieke uitstraling

Waar andere soorten zonwering vooral functionele voordelen hebben en niet direct bijdragen aan de uitstraling van een huis, zijn markiezen juist op dit vlak een aanwinst voor uw woning. Naast zonwering, bieden markiezen namelijk een charmante en karakteristieke uitstraling die uw woning van een complete metamorfose voorziet. Door hun opvallende vorm brengen markiezen een romantische, en misschien zelfs nostalgische sfeer met zich mee. Toch passen markiezen minstens net zo goed op nieuwbouwhuizen als op oudere woningen. Stel uw perfecte markies samen door zelf de kleur en dessin uit te kiezen. Ga voor de klassieke gestreepte variant of kies juist voor een moderne uitstraling met een effen doek in bijvoorbeeld zwart, antraciet of wit.

Markiezen

Bespaartips

Goede zonwering is onmisbaar in iedere woning, maar de markiezen moeten natuurlijk wel passen in uw budget. Wilt u nieuwe markiezen, maar wel tegen een voordelig prijsje? Bekijk dan onderstaande bespaartips:

  1. Besparen op de omkapping: Is de markies ingeklapt? Dan zit de markies in een bovenkap van hout of aluminium die het doek beschermt tegen regen.Voor het materiaal van deze omkapping kunt u kiezen uit naaldhout, aluminium en hardhout. Naaldhout is het goedkoopst in aanschaf, maar vraagt meer onderhoud dan aluminium en hardhout. Wij raden u daarom aan om te kiezen voor een aluminium omkapping. Deze omkapping is betaalbaar op korte én lange termijn, omdat een aluminium omkapping zeer onderhoudsarm is.
  2. Besparen op de bediening: Markiezen zijn verkrijgbaar met handmatige bediening, elektrische bediening met wandschakelaar of elektrische bediening met afstandsbediening. Kijkt u enkel naar de prijzen? Dan komen markiezen met handmatige bediening het beste uit de bus. Wilt u iets meer gebruiksgemak? Kies dan voor elektrische bediening met een wandschakelaar. U heeft dan een mooie combinatie van luxe én betaalbare zonwering.
  3. Besparen op de montage: Het zelf monteren van markiezen om geld te besparen raden wij af. Markiezen zijn zware en complexe zonneschermen en de plaatsing vereist dan ook de nodige kennis, ervaring en gereedschappen. Natuurlijk zijn er wel manieren om te besparen op de montage. Vraag bijvoorbeeld aan uw zonwering specialist of u uw ramen zelf op kunt meten. De specialist hoeft dan niet bij u langs te komen om achter de juiste afmetingen van de markies te komen en hiermee bespaart u op de kosten. Bent u van plan om uw woning te voorzien van meerdere zonneschermen? Laat deze zonneschermen allemaal tegelijk plaatsen en onderhandel over een mooie korting met uw specialist.

Vind de voordeligste zonwering specialist

Wilt u een zonnescherm kopen, maar niet de hoofdprijs betalen? Besparen op de kosten voor nieuwe markiezen doet u ook door met de juiste zonwering specialist in zee te gaan. Heeft u alle zonwering specialisten die werkzaam zijn in uw regio wel eens geteld? Waarschijnlijk zijn dit er te veel om op te noemen. De prijzen tussen deze zonwering specialisten lopen flink uiteen. Hoe vindt u de zonwering specialist met de voordeligste tarieven? Dit doet u slechts op één manier: het vergelijken van de prijzen. Helaas maken zonwering specialisten hun prijzen niet graag openbaar en het keer op keer aanvragen van losse offertes neemt veel tijd in beslag. Wilt u snel en eenvoudig de prijzen vergelijken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag hier met slechts één aanvraag offertes aan van tot wel 4 zonwering specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis en ziet u in één oogopslag welke zonwering specialist uw markiezen het voordeligst kan plaatsen. Hierdoor bespaart u tientallen tot wel honderden euro’s op uw nieuwe markiezen. Besluit u toch om af te zien van nieuwe markiezen of stelt u de klus liever nog even uit? Dit is uiteraard geen probleem. Het aanvragen van offertes is én blijft bij ons volledig gratis en vrijblijvend.

Markiezen