Rolluiken

Zonwering, isolatie, verduistering en bescherming: de voordelen van rolluiken zijn nauwelijks op één hand te tellen. Bent u geïnteresseerd in rolluiken voor uw woning en benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Lees snel verder.

Rolluiken prijzen

Uw zoektocht naar geschikte rolluiken begint u vast met één vraag: passen rolluiken in mijn budget? Toch is het antwoord op juist deze vraag moeilijk te vinden. Het internet staat vol met informatie over rolluiken, maar duidelijke prijzen zijn alles behalve makkelijk vindbaar. Wij helpen u graag op weg. Bekijk hieronder de gemiddelde minimale én maximale prijzen voor een rolluik.

FactorGemiddelde prijs per rolluik, incl. btwToelichting
Rolluik€ 90 - € 600Klein of groot en kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 250Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Wijze van plaatsing en aantal rolluiken
Totaal€ 200 - € 1.050

U ziet dat de prijzen van rolluiken erg uiteenlopen. Kiest u voor een simpel kunststof rolluik van 100 centimeter breed en 100 centimeter hoog met handmatige bediening? Deze heeft u al vanaf € 100. Wilt u dit rolluik direct goed laten monteren door een vakman? Reken dan op een totaalprijs vanaf € 200, inclusief btw. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een groter of luxer rolluik. Kiest u bijvoorbeeld voor een sterk aluminium rolluik met ingebouwde motor en afstandsbediening? Houd dan rekening met een prijs rond de € 700, inclusief btw en montage.

Rolluiken

Zonder gedoe de exacte prijzen ontvangen?

U heeft nu een indicatie van de prijzen van rolluiken. Wilt u weten wat rolluiken exact gaan kosten in uw situatie, maar heeft u geen zin in opdringerige verkooppraatjes? Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 rolluiken specialisten in uw regio. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen in uw mailbox. Bekijk de prijzen van niet 1, maar 4 verschillende specialisten op uw gemak. Wat heeft u aan 4 verschillende prijzen? U zult zien dat de prijzen van rolluiken flink verschillen per aanbieder. Door het vergelijken van offertes haalt u altijd de beste prijs voor uw rolluiken boven water. U doet dit overigens geheel gratis én vrijblijvend. Besluit u om af te zien van de offertes, dan is dit geen enkel probleem.

Wat zijn rolluiken?

Rolluiken, wie kent ze niet? Rolluiken zijn luiken die strak langs uw ramen worden gemonteerd. U kunt kiezen voor rolluiken van kunststof of aluminium. Kunststof rolluiken zijn goedkoper in aanschaf, maar aluminium rolluiken bieden het voordeel dat ze beter isoleren. Ook de bediening van de rolluiken heeft u zelf in de hand. Zo kunt u de prijzen laag houden door de rolluiken handmatig open en dicht te doen. Wilt u meer comfort? Kies dan voor elektrische rolluiken. U doet de rolluiken dan open en dicht met behulp van een wandschakelaar of afstandsbediening.

Rolluiken zijn ongekend populair in Nederland. Deze populariteit hebben rolluiken te danken aan hun praktische en veelzijdige karakter. Zo bieden rolluiken de onderstaande voordelen:

  • zonwering
  • isolatie
  • bescherming
  • verduistering

Rolluiken

Zonwering

In de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen, zelfs in Nederland. De felle zonnestralen schijnen op uw ramen en laten uw woning binnen een mum van tijd aanvoelen als een tropisch oord. Door deze temperaturen voelt uw woning oncomfortabel aan, om over uw nachtrust nog maar niet te spreken. Een dure airconditioning aanschaffen is een optie, maar dit apparaat vreet energie en is vaak slecht voor de luchtkwaliteit in uw woning. Een beter idee zijn rolluiken. Door de rolluiken op een warme dag dicht te doen kan de zon uw woning niet langer opwarmen en blijft het in huis aangenaam koel. Zo slaapt u voortaan weer als een roos.

Isolatie

Niet alleen in de zomer komen rolluiken van pas, in de koude wintermaanden zijn rolluiken ook een goede toevoeging aan uw woning. Door de rolluiken ‘s avonds en ‘s nachts gesloten te houden profiteren uw ramen van een extra laag isolatie. De warmte blijft op deze manier beter in huis, waardoor u de verwarming een graadje lager kunt draaien én profiteert van lagere stookkosten. Een gesloten rolluik kan het warmteverlies van uw raam verminderen met wel 20%. Rolluiken bieden naast thermische isolatie ook geluidsisolatie. Grenst uw slaapkamer aan een drukke weg? Rolluiken houden omgevingsgeluiden voor een groot deel tegen, waardoor u een stuk rustiger woont.

Rolluiken

Bescherming

Rolluiken maken uw woning een stuk veiliger. Allereerst beschermen rolluiken uw ramen tegen slechte weersomstandigheden en stormschade. Zo slaapt u met een gerust hart door een heftige zomerstorm of een winterse hagelbui heen. Ook voor inbrekers hoeft u niet langer te vrezen. Het openbreken van rolluiken is niet makkelijk en zal een inbreker allesbehalve snel en geluidloos kunnen doen. Inbrekers laten uw woning daarom liever links liggen, waardoor u met een veilig gevoel naar bed gaat.

Verduistering

Blijft u op een luie zondag graag wat langer in bed liggen? Net als u nog een keer om wilt draaien ziet u de eerste zonnestralen langs uw gordijnen naar binnen vallen. Binnen een mum van tijd bent u klaarwakker en is uitslapen er niet meer bij. De oplossing? Rolluiken. Rolluiken houden het daglicht volledig tegen, waardoor u heerlijk tot rust komt in een donkere en koele slaapkamer.

Rolluiken

Rolluiken plaatsen

Heeft u gekozen voor nieuwe rolluiken, dan is het tijd om de rolluiken te plaatsen. Het plaatsen van een rolluik lijkt wellicht een simpele klus, maar schijn bedriegt. Rolluiken zijn zwaar en een beschadiging is snel gemaakt. Zeker wanneer u grote rolluiken, rolluiken op een verdieping of rolluiken met elektrische bediening heeft kunt u de montage het beste overlaten aan een vakman. Een rolluiken specialist neemt alle zorgen van a tot z uit handen. Het opmeten van uw ramen, het bestellen van de juiste rolluiken, een correcte montage én het opruimen van de rommel nadat de klus is afgerond. Voor het laten plaatsen van uw rolluik betaalt u gemiddeld € 100 tot € 200. Een handige tip: voorziet u uw woning van meerdere rolluiken of andere soorten zonwering? Laat de gehele klus dan in één keer uitvoeren en spreek een mooie korting af met uw specialist.

Screens

Bent u gek op de voordelen van rolluiken, maar wilt u geen verduistering? Dan zijn screens een perfect alternatief. Screens hebben veel overeenkomsten met rolluiken. Zo gaan screens, net als rolluiken, strak langs uw raam open en dicht, waardoor ze geen ruimte innemen. Screens zijn voorzien van een zonwerend doek die uw woning optimaal koel houdt, maar niet verduisterend werkt. Zo blijft het lekker licht in huis. Nog een voordeel: met screens kijkt u wel naar buiten, maar voorbijgangers niet naar binnen. U heeft dus niet de verduistering, maar wel de privacy. Dit maken screens de perfecte zonneschermen voor uw woonkamer.

Screens

Bespaar op uw nieuwe rolluiken

Nieuwe rolluiken zijn een investering voor uw woning. Voor goede kwaliteit hoeft u echter niet de hoofdprijs te betalen. Er zijn talloze aanbieders van rolluiken werkzaam in uw regio. Deze rolluiken specialisten hanteren allemaal hun eigen tarieven. Ga daarom nooit in zee met de eerste rolluiken specialist die op uw pad komt, maar vergelijk eerst de prijzen. Alleen dan weet u zeker dat u een eerlijke prijs betaalt voor uw nieuwe rolluiken. Hoe vergelijkt u snel en eenvoudig de prijzen? Vraag bij ons in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 rolluiken specialisten bij u in de buurt. Op de offertes hoeft u niet lang te wachten, binnen 2 werkdagen heeft u ze al in huis. Leg de offertes naast elkaar en zie direct welke aanbieder uw rolluiken tegen de scherpste prijs kan plaatsen. Zo bespaart u zonder moeite tot wel tientallen euro’s op uw nieuwe rolluiken. Profiteer van dit voordeel en geniet dit jaar nog van uw nieuwe rolluiken.