Schaduwdoek

Buitenzonwering is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Maak kennis met de nieuwste trend op zonwering gebied: schaduwdoeken. Lees hier meer over het schaduwdoek.

Prijzen schaduwdoek

De prijzen van schaduwdoeken zijn afhankelijk van enkele factoren. Zo zijn de afmetingen van het doek, het materiaal en eventuele toebehoren van invloed op de prijs. Gemiddeld liggen de kosten van een mooi schaduwdoek tussen de € 50 en € 150. Deze prijs is exclusief eventuele montagekosten en bevestigingsmaterialen.
De prijs kan ook verschillen per aanbieder. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan uw aankoop prijsopgaves van meerdere zonwering specialisten met elkaar te vergelijken. Door bovenaan deze pagina uw postcode in te vullen, ontvangt u kosteloos en vrijblijvend offertes van zonwering specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw zonwering aankoop.

Wat is het?

Schaduwdoek

Een schaduwdoek is een doek dat u boven uw terras kunt bevestigen. Het schaduwdoek begint langzamerhand de traditionele parasol te vervangen. Het grote voordeel van schaduwdoeken is dan ook dat u geen last meer heeft van een hinderlijke parasolvoet. Het schaduwdoek wordt namelijk bevestigd aan de gevel en/of aan palen. Het doek is verkrijgbaar in verschillende vormen, bijvoorbeeld driehoek of vierkant. Ook kunt u kiezen uit verschillende materialen en kleuren.

Schaduw op het terras

De voornaamste functie van een schaduwdoek is natuurlijk het creëren van schaduw en verkoeling. In de zomermaanden kan de temperatuur buiten vaak hoog oplopen. Het is dan ook prettig én beter voor uw gezondheid om regelmatig de schaduw op te zoeken. Het schaduwdoek is hiervoor ideaal. Schaduwdoeken houden een groot deel van de schadelijke UV stralen tegen. Omdat u zelf kunt bepalen waar het schaduwdoek wordt bevestigd, kan het doek ook voor schaduw zorgen als uw terras niet aan uw woning grenst.

Eenvoudig

Het schaduwdoek biedt veel voordelen op het gebied van gemak. Zo zijn de schaduwdoeken vrij eenvoudig zelf te bevestigen en zijn de schaduwdoeken goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kunnen de doeken het hele seizoen gerust buiten blijven hangen. De schaduwdoeken zijn ook gemakkelijk te reinigen.

Trendy

Schaduwdoek 3

De schaduwdoeken hebben veel praktische voordelen, maar daarnaast zijn de doeken ook nog eens een mooie toevoeging aan uw tuin. Schaduwdoeken hebben een hippe en trendy uitstraling en kunnen een echte eyecatcher zijn in uw tuin. Kies voor een kleur die mooi aansluit op de rest van uw tuin. U kunt er ook voor kiezen om meerdere schaduwdoeken naast elkaar te hangen. Door de schaduwdoeken gedeeltelijk te laten overlappen, zorgt u voor een speelse uitstraling.

Terrasschermen

Bent u benieuwd naar andere soorten zonwering voor uw terras? Er zijn veel verschillende soorten terrasschermen met verschillende voordelen. Zo zijn knikarmschermen ideaal voor een groot terras, omdat deze verkrijgbaar zijn in grote afmetingen. Met een terrasoverkapping zit u altijd droog en kunt u zelfs een extra tuinkamer creëren.

Prijzen vergelijken

Als u op zoek bent naar een mooi zonnescherm voor uw terras, kunt u het beste altijd eerst prijsopgaves aanvragen van meerdere zonwering specialisten in uw regio. De prijzen van verschillende specialisten kunnen namelijk erg van elkaar verschillen. Door het vergelijken van offertes weet u zeker dat u niet onnodig een te hoge prijs betaalt voor uw zonwering.