Screens

Bent u het zat om ‘s zomers thuis te komen in een woonkamer die aanvoelt als een sauna? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor screens, ook wel bekend als zonnescreens. Screens zorgen voor optimale zonwering, waardoor uw woning zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar heerlijk koel blijft. Lees hier meer over de voordelen van screens en bekijk de gemiddelde prijzen.

Wat kosten screens?

Bent u op zoek naar zonwering en is uw oog gevallen op de effectieve screens? Dan bent u vast benieuwd naar de prijzen. Vergeleken met veel andere zonwering prijzen zijn zonnescreens zeer betaalbaar. De prijs van een screen is opgebouwd uit drie factoren: de breedte van het scherm, de bediening en de montage:

FactorPrijs per screen incl. btwBijzonderheden
Breedte€ 150 - € 3001 tot 3 meter breed
Bediening€ 50 - € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 150Bij meerdere screens dalen de montagekosten per screen
Totaal€ 300 - € 800

Zoals u ziet lopen de prijzen voor screens flink uiteen. Wilt u de prijzen zo laag mogelijk houden? Kies dan voor screens met handmatige bediening. Kiest u echter voor meer luxe, zoals een zonnescreen van 2 meter breed met elektrische bediening? Reken dan op een prijs van ongeveer € 500, inclusief montage.

Screens

Vind de voordeligste zonwering specialist

De prijs van screens hangt niet alleen af van de afmeting, bediening en montage, maar ook van de zonwering specialist die u inschakelt. Er zijn ongetwijfeld meerdere zonnescreen specialisten werkzaam in uw regio die allemaal hun eigen tarieven hanteren. Het is dan ook goed mogelijk dat u bij de ene vakspecialist € 700 betaalt voor uw screen, terwijl een andere zonnescreen specialist dezelfde klus wilt uitvoeren voor slechts € 500.

Wilt u voorkomen dat u onnodig te veel geld betaalt voor uw screens? Vergelijk dan de prijzen voordat u met een zonnescreen specialist in zee gaat. Het aanvragen van offertes hoeft niet veel tijd in beslag nemen. Sterker nog, bij ons vraagt u binnen 2 minuten offertes aan van betrouwbare zonwering specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u gratis én vrijblijvend offertes van maximaal 4 vakspecialisten. Zo houdt u uw woning tijdens de warme zomerdagen aangenaam koel met uw gloednieuwe screens.

Wat zijn screens?

Bent u op zoek naar praktische en effectieve zonwering om de binnentemperatuur van uw woning aangenaam te houden, zelfs tijdens een hittegolf? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor screens. Een screen is een zonnescherm dat strak langs uw raam naar boven en beneden beweegt. De constructie is vergelijkbaar met die van een rolluik; het doek glijdt tussen twee geleiders verticaal naar beneden. Hierdoor nemen screens geen kostbare ruimte in beslag en blijft de vrije doorloop langs uw ramen behouden.

De bediening kiest u zelf. Vindt u het geen probleem om het zonnescreen handmatig open en dicht te doen? Houd dan de kosten laag en kies voor handmatige bediening. Elektrische bediening met bijvoorbeeld een wandschakelaar of afstandsbediening biedt meer gebruiksgemak, maar is ook duurder in aanschaf. Houd rekening met een meerprijs die ligt tussen de € 100 en € 300 per zonnescreen.

Het doek van screens bestaat meestal uit glasvezel of polyester, omhuld met een PVC-coating. Het doek is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo sluiten de screens altijd naadloos aan bij de rest van uw woning.

Screens

Wat is het nut van screens?

Screens zijn bevestigd aan de buitenkant van uw woning. Hierdoor worden de zonnestralen al tegengehouden voordat ze uw raam bereiken. Doordat het glas in uw ramen niet opwarmt, blijft de binnentemperatuur de hele dag heerlijk koel. De perfecte zonwering dus. Het doek van een zonnescreen reflecteert zonnestralen, is bestand tegen weersinvloeden én is vuilafstotend. Screens zijn echter niet verduisterend, uw huis blijft dus lekker licht. Een bijkomend voordeel van screendoeken is dat u wel naar buiten kunt kijken, maar dat voorbijgangers niet naar binnen kijken. Naast zonwering profiteert u dus ook van een stukje extra privacy.

Screens in de winter

Het belangrijkste voordeel van screens is zonwering. Een zonnescreen is echter niet alleen in de zomer interessant. Screens hebben namelijk een isolerende functie die ook in de winter zeer goed van pas komt. Sluit ‘s avonds en ‘s nachts uw screens en u zult zien dat de warmte een stuk beter in uw woning blijft. Zo bespaart u in de zomermaanden op de kosten van airconditioning en zet u in de winter uw verwarming een graadje lager met lagere stookkosten als gevolg. Screens zijn dus een investering waar niet alleen u, maar ook uw portemonnee profijt van heeft.

Zonwering buiten

Soorten screens

Screens zijn verkrijgbaar in 2 soorten: het standaard screen of het zipscreen. Bij een zipscreen – ook wel een ritsscreen genoemd – zit het screen met behulp van een rits in de begeleiders bevestigd. Het voordeel? Het doek zit extra stevig vast en er zit geen ruimte meer tussen het doek en de geleiders. U heeft hierdoor geen last van een klapperend screen, want het zipscreen is compleet windvast. Doordat een zipscreen aan de zijkanten volledig gesloten is, komen insecten daarnaast met geen mogelijkheid meer langs uw scherm. Beslis zelf of u gaat voor een standaard zonnescreen of voor een windvast en insectenwerend zipscreen óf overleg de mogelijkheden met uw zonnescreen specialist.

Screens voor uw slaapkamer

Bent u op zoek naar screens voor uw slaapkamer? Er zijn verduisterende screens verkrijgbaar, maar deze worden meestal alleen aan de binnenzijde van een raam geplaatst omdat de verduisterende coating vaak niet tegen alle weersomstandigheden is bestand.

Een andere optie zijn rolluiken. Rolluiken zijn vergelijkbaar met screens, met het belangrijke verschil dat rolluiken verduisterend zijn. Deze eigenschap maakt rolluiken geschikt voor uw slaapkamer. Houd het rolluik op een hete dag gesloten en profiteer ‘s nachts van een heerlijk koele en donkere slaapkamer. Rolluiken weren daarnaast ook een groot deel van het geluid van buitenaf. Kortom: een goede nachtrust is gegarandeerd.

Screens woning

Screens tegen een scherpe prijs

Wilt u zonwering plaatsen en meer weten over de mogelijkheden voor screens voor uw ramen? Vraag dan gratis en vrijblijvend screen offertes aan bij zonwering specialisten in uw regio. Met slechts één aanvraag ontvangt u offertes van tot wel 4 zonwering specialisten in uw omgeving. Waarom 4? Iedere zonwering specialist hanteert een ander tarief en het vergelijken van offertes is de enige manier om de scherpste prijs voor uw zonnescreens boven water te halen. Door de verschillende offertes naast elkaar te leggen ziet u in één oogopslag welke zonwering specialist uw screens tegen de beste prijs plaatst. Zo bespaart u met gemak tientallen tot honderden euro’s op uw nieuwe zonnescreens en kiest u nog steeds voor de beste kwaliteit. Controleer dit zelf ook, door te kijken naar keurmerken als SKG-KOMO. Het aanvragen van de offertes doet u bij ons bovendien volledig gratis én vrijblijvend.

Offertes zonwering