Terrasschermen

Uw terras wilt u, zeker in de mooie zomermaanden, vaak gebruiken. Op de warme dagen is het echter fijn om ook wat schaduw te creëren. Dit kunt u doen met een terrasscherm. Lees hieronder meer over de verschillende soorten zonneschermen voor uw terras.

Prijzen

De prijzen van terrasschermen kunnen sterk uiteenlopen. De prijs hangt onder andere af van het type terrasscherm, het materiaal en de extra opties die u erbij kiest. Voor een terrasscherm moet u in ieder geval rekening houden met een prijs vanaf € 750 voor een scherm van 250 cm breed en 200 cm uitval. Deze prijs is inclusief btw en exclusief montagekosten. Wilt u de exacte kosten voor een terrasscherm weten? Vul dan hierboven uw postcode in en vraag gratis en eenvoudig offertes aan bij specialisten in uw regio.

Soorten terrasschermen

Er zijn verschillende schermen die geschikt zijn als zonwering voor boven uw terras. Hieronder ziet u enkele veel voorkomende terrasschermen:

  • Knikarmschermen
  • Vrijstaande terrasschermen
  • Verplaatsbaar terrasscherm
  • Terrasoverkapping
  • Vrijstaande terrasoverkapping

Knikarmschermen

Prijzen zonwering

Een knikarmscherm is zeer geschikt voor een terras. Het scherm wordt met twee armen, die recht vooruit knikken, uitgerold. Doordat het scherm hoog boven uw terras wordt uitgerold kunt u er makkelijk onderdoor lopen. U kunt de hoek van het knikarmscherm zelf instellen. Hierdoor kunt u het scherm schuiner zetten wanneer de zon lager staat en kunt u altijd genieten van schaduw op uw terras.

Vrijstaande terrasschermen

Harol

Vrijstaande terrasschermen hebben als voordeel dat u ze overal neer kunt zetten. Ze hoeven niet gemonteerd te worden aan een muur, wat een stuk meer mogelijkheden creëert. Zo kunt u zelf kiezen waar u de schaduw wilt laten vallen. Ook als uw gevel niet sterk genoeg is voor een knikarmscherm is een vrijstaand terrasscherm zeer geschikt. Het scherm is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins.

Verplaatsbaar terrasscherm

Verplaatsbaar terrasscherm

Een verplaatsbaar terrasscherm is vergelijkbaar met een vrijstaand terrasscherm. Het grote verschil is dat een verplaatsbaar terrasscherm op wielen staat en dus makkelijk te verplaatsen is. Hierdoor bent u niet gebonden aan een bepaalde plek en kunt u op elke plek in uw tuin een terras creëren. Zo kunt u waar u maar wilt genieten van schaduw.

Terrasoverkapping

Terrasoverkapping 2

Een terrasoverkapping wordt gemonteerd aan uw gevel. Een groot voordeel van een terrasoverkapping is dat u niet alleen bescherming heeft tegen de felle zon, maar dat u bij slecht weer ook droog kunt zitten onder uw overkapping. In alle seizoenen beschermt een terrasoverkapping dus uzelf en uw meubels tegen verschillende weersomstandigheden. Een terrasoverkapping biedt veel keuzevrijheid. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een overkapping met verstelbare lamellen. Dit heeft als voordeel dat u de lamellen open kunt zetten bij mooi weer of dat u ze dicht kunt doen bij regen. Ook kunt u er voor kiezen om de zijkanten van de terrasoverkapping dicht te maken. Hiermee zit u gelijk uit de wind en creëert u als het ware een extra tuinkamer.

Vrijstaande terrasoverkapping

Vrijstaande terrasoverkapping

Wilt u een terrasoverkapping, maar zit uw terras niet naast uw woning? Dan is een vrijstaande terrasoverkapping een goede optie. Een vrijstaande terrasoverkapping hoeft niet aan uw gevel gemonteerd te worden. Hierdoor kunt u de overkapping op een willekeurige plek in uw tuin laten plaatsen. Met een vrijstaande terrasoverkapping kunt u ook kiezen voor verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor een overkapping met lamellen of kies voor een zonwerend doek.

40% besparen op uw terrasscherm

Als u een terrasscherm wilt laten plaatsen, dan adviseren we u om vooraf offertes te vergelijken. Het aanvragen van offertes van specialisten in uw regio is kosteloos en vrijblijvend. Door het vergelijken van offertes kunt u tot 40% op uw zonwering besparen.