Uitvalscherm

Op zoek naar een betaalbaar en effectief zonnescherm? Kies dan voor een uitvalscherm. Een uitvalscherm is dankzij de lage aanschafprijs immens populair en zorgt voor een prettige binnentemperatuur tijdens een warme zomer. Sluit een uitvalscherm aan op uw wensen? Lees snel verder en kom erachter.

Wat kost een uitvalscherm?

Zonwering is essentieel voor uw wooncomfort in de zomermaanden, maar dit betekent natuurlijk niet dat u de hoofdprijs hoeft te betalen. Zeker wanneer u kiest voor een uitvalscherm. Uitvalschermen staan bekend om hun betaalbare prijzen. Zo heeft u al een compleet uitvalscherm, inclusief montage, vanaf € 325. Wilt u een groot uitvalscherm of een uitvalscherm met elektrische bediening, dan liggen de prijzen vanzelfsprekend wat hoger. Bekijk de gemiddelde prijzen van een uitvalscherm in de tabel hieronder.

FactorGemiddelde prijs per scherm incl. btwPrijs afhankelijk van
Uitvalscherm€ 170 - € 6901 - 4 meter breed
Bediening€ 35 - € 250Handmatig of elektrisch
Montage€ 120 - € 200Bij meerdere zonneschermen dalen de kosten per zonnescherm
Totaal€ 325 - € 1.140

Uitvalscherm

Maak uw uitvalscherm nóg voordeliger

U heeft nu een goed beeld van de gemiddelde prijzen van een uitvalscherm. Wilt u een exact kostenplaatje zodat u zeker weet dat een uitvalscherm in uw budget past? Vraag bij ons gratis en vrijblijvend uitvalscherm offertes aan van niet 1, maar tot wel 4 zonwering specialisten bij u in de buurt. Wat heeft u aan 4 offertes? De prijzen die zonwering specialisten hanteren lopen flink uiteen. Het is goed mogelijk dat u bij zonwering specialist A tientallen euro’s goedkoper uit bent dan bij specialist B, voor precies dezelfde klus. Door het vergelijken van offertes haalt u de scherpste prijs snel en eenvoudig boven water. Zo maakt u uw nieuwe uitvalscherm nóg voordeliger.

Uitvalscherm: praktisch en effectief

Een buurman, familielid of collega, u kent altijd wel iemand die een uitvalscherm heeft. Uitvalschermen zijn de meest toegepaste en daarom heel bekende zonneschermen. Waarom kiezen zoveel mensen voor uitvalschermen? Uitvalschermen zijn, dankzij hun eenvoudige constructie, erg voordelig in aanschaf en ook nog eens bijzonder effectief. Uitvalschermen zijn zonneschermen met 2 vaste armen, die omlaag gaan als het scherm wordt uitgezet. Door deze armen is het niet mogelijk om onder het uitvalscherm door te lopen. Wilt u dit wel, omdat uw raam bijvoorbeeld grenst aan uw terras? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor screens of knikarmschermen, deze soorten zonwering zijn perfect om de vrije doorloop op uw terras te behouden. Een uitvalscherm is verkrijgbaar tot een breedte van ongeveer 4 meter en is dus ook voor grote raampartijen zeer geschikt. Bang dat het uitvalscherm niet mooi past bij de uitstraling van uw woning hoeft u niet te zijn. U heeft de keuze uit talloze kleuren, er zit altijd wel iets bij dat u mooi vindt. Ga bijvoorbeeld voor een modern uitvalscherm in een effen kleur, zoals antractiet, of kies juist voor een klassieke gestreepte variant.

Uitvalscherm

Optimaal wooncomfort

Hoewel Nederland geen tropisch klimaat kent, kunnen de zomers alsnog behoorlijk warm worden. Zeker de laatste jaren volgen de hittegolven elkaar in rap tempo op en is verkoeling soms ver te zoeken. Uw woonkamer voelt als een sauna, de planten op uw vensterbank hebben het loodje gelegd en uw benauwde slaapkamer bezorgt u slapeloze nachten. Bent u de oncomfortabele temperaturen in uw woning helemaal zat? Kies dan voor een uitvalscherm. Een uitvalscherm kan tot heel laag uitgerold worden en beschermt uw woning de hele dag lang tegen zonlicht en de bijbehorende warmte. Binnenshuis blijft het heerlijk koel, zelfs wanneer er buiten een nieuw warmterecord wordt neergezet. Ook tegen glurende voorbijgangers bieden uitvalschermen de oplossing. Met een uitvalscherm profiteert u van optimale privacy.

Valarm zonnescherm

Heeft u hoge ramen en wilt u optimale zonwering? Kies dan voor een valarm zonnescherm. Een valarm zonnescherm, ook wel markisolette genoemd, is een combinatie van een screen en een uitvalscherm. Het scherm rolt eerst strak langs uw raam naar beneden en valt vervolgens op een door u gekozen punt schuin naar voren. Doordat het bovenste deel van het valarm zonnescherm uit een screen bestaat, wordt het zonlicht van iedere kant geweerd en blijft uw woning aangenaam koel.

Uitvalscherm

Bediening

Wilt u een zonnescherm kopen, maar de prijs zo laag mogelijk houden? Kies dan voor een uitvalscherm met handmatige bediening. Met bijvoorbeeld een handslinger draait u het scherm open en dicht. Wilt u meer luxe? Kies dan voor een uitvalscherm met elektrische bediening. Met één druk op de knop gaat het uitvalscherm met ingebouwde motor automatisch open en dicht. Elektrische bediening met een wandschakelaar is mogelijk, maar nog meer comfort heeft u met een afstandsbediening. Zit u heerlijk comfortabel op de bank, maar wordt uw zicht geblokkeerd door de felle zonnestralen die op uw televisie schijnen? Opstaan hoeft niet, met een afstandsbediening doet u al uw zonneschermen vanaf iedere plek open en dicht.

Uitvalscherm monteren

Voldoet een uitvalscherm aan al uw wensen? Dan is het tijd voor de volgende stap: het plaatsen van een uitvalscherm. Natuurlijk kunt u besparen op de kosten door het uitvalscherm zelf te monteren, maar verstandiger is om hier een vakman voor in te schakelen. Uitvalschermen zijn vaak groot en zwaar en de plaatsing luistert erg nauw. Bespaar u zelf veel tijd, de nodige frustraties en misschien zelfs een beschadigd uitvalscherm door de montage uit te besteden aan een zonwering specialist. Alle zorgen worden u uit handen genomen en u weet zeker dat het scherm op de juiste wijze wordt gemonteerd, zodat uw uitvalscherm extra lang meegaat. Is er onverhoopt toch iets mis met uw uitvalscherm, dan kunt u altijd terugvallen op de garantie van de zonwering specialist. Wilt u besparen op de montage? Vraag dan aan uw zonwering specialist of u uw ramen zelf op kunt meten. Dit scheelt weer een bezoek van de zonwering specialist, waardoor u profiteert van een lager prijskaartje. Let wel op: geeft u de verkeerde afmetingen door, dan zijn de extra kosten voor uw eigen rekening.

Uitvalscherm

Vind de voordeligste zonwering specialist

Het zelf opmeten van uw ramen is niet de enige manier waarmee u bespaart op uw uitvalscherm. Heeft u wel eens geteld hoeveel zonwering specialisten er werkzaam zijn in uw regio? Waarschijnlijk is dit aantal niet eens op 2 handen te tellen. Deze zonwering specialisten hanteren allemaal verschillende prijzen. Gaat u in zee met de eerste zonwering specialist die u tegen het lijf loopt, dan is de kans groot dat u onnodig te veel betaalt voor uw uitvalscherm. Vergelijk liever de prijzen voordat u een definitieve beslissing maakt. U ziet dan direct welke zonwering specialist uw klus het voordeligst kan uitvoeren. Uren besteden aan het opvragen van losse offertes hoeft u niet te doen. Vraag bij ons in één klap offertes aan van tot wel 4 zonwering specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in handen en haalt u de beste prijs eenvoudig boven water. Bent u van gedachten veranderd en besluit u toch af te zien van de klus? Dit is geen enkel probleem. De offertes vraagt u bij ons gratis én geheel vrijblijvend aan.