Zonneluifels

Wilt u op een warme zomerdag heerlijk genieten van uw tuin, zonder weg te branden in de hete zonnestralen? Een zonneluifel is precies wat u zoekt. Lees hier alles over de verschillende mogelijkheden en de gemiddelde prijzen van zonneluifels.

Zonneluifels: de prijzen

Bent u op zoek naar een zonneluifel voor uw tuin? Dan bent u vast benieuwd naar de prijzen. De exacte kosten van zonneluifels hangen van vele factoren af en weet u pas wanneer u een zonwering offerte ontvangt. Wij helpen u echter graag op weg met een prijsindicatie van 3 populaire soorten zonneluifels.

Soort zonneluifelGemiddelde prijs per zonneluifel incl. btwBreedte
Knikarmscherm€ 650 - € 1.0504 - 5 meter
Zonneluifel vrijstaandVanaf € 1.0004 - 6 meter
Schaduwdoek€ 50 - € 2003 - 5 meter
MontageGemiddelde prijzenPrijs afhankelijk van
Montage€ 100 - € 200Type en aantal zonneluifels

Vind de exacte prijs snel en eenvoudig

Dit kostenplaatje helpt u op weg, maar is niet genoeg. U wilt natuurlijk graag de exacte prijs voor uw zonneluifel weten. Deze prijs weet alleen de specialist die uw zonneluifel gaat plaatsen. Door het aanvragen van offertes krijgt u inzicht in de exacte prijzen. Het aanvragen van offertes kan een tijdrovende klus zijn. Wij helpen u hier graag bij en bieden u de mogelijkheid om snel en eenvoudig offertes te ontvangen voor uw nieuwe zonneluifel. Vul ons offerteformulier in en vraag binnen slechts 2 minuten offertes aan van niet één, maar tot wel 4 zonwering specialisten in uw regio. Waarom 4? Iedere zonwering specialist hanteert andere prijzen. Vraagt u slechts één offerte aan, dan is de kans groot dat u onnodig te veel betaalt voor uw zonnescherm. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes om de scherpste prijs voor uw zonneluifel boven water te halen. Twijfelt u nog? Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Zonneluifels prijzen vergelijken

Wat is een zonneluifel?

In de zomermaanden lopen de temperaturen soms hoog op. De zonnestralen branden op uw ramen, waardoor het in huis oncomfortabel heet wordt. Ook op uw terras houdt u het niet langer dan 10 minuten uit. Zonde, de zomer is juist hét moment om volop te genieten van het buitenleven. Gelukkig is er een simpele oplossing: een zonneluifel. Zonneluifels zijn zonneschermen die u voorzien van schaduw én natuurlijk enorm veel sfeer geven aan uw tuin.

Soorten zonneluifels

Zonneluifels zijn er in talloze soorten en maten. Wij zetten de meest gekozen soorten zonneluifels voor u op een rij:

  • knikarmscherm;
  • zonneluifel vrijstaand;
  • schaduwdoek.

Knikarmscherm

Een knikarmscherm is een veel gekozen zonneluifel. Waarom is deze zonneluifel zo populair? Het antwoord is simpel: een knikarmscherm is van alle markten thuis. Een luxe uitstraling, perfecte zonwering en optimaal gebruiksgemak. Een knikarmscherm wordt gemonteerd aan uw gevel en wordt met behulp van 2 armen die vooruit knikken horizontaal uitgerold. Heeft u een terras die grenst aan uw gevel? Dan is deze zonneluifel ideaal. Een knikarmscherm is verkrijgbaar tot een breedte van wel 10 meter en een uitval van 4 meter. Hoe groot uw terras ook is, het knikarmscherm zorgt voor voldoende schaduw. Het knikarmscherm hangt hoog genoeg, zodat u alle bewegingsvrijheid behoudt. Een luxere zonneluifel kunt u zich niet wensen.

 Knikarmscherm

Zonneluifel vrijstaand

Grenst uw terras niet aan uw woning? Een knikarmscherm is dan geen optie, dit scherm wordt namelijk gemonteerd aan uw gevel. Moet u het dan zonder zonneluifel doen? Natuurlijk niet. Kies in dit geval voor een vrijstaande zonneluifel. Een vrijstaande zonneluifel wordt niet aan uw gevel gemonteerd, maar op de grond vastgezet met 2 of 4 poten. Hierdoor zet u deze zonneluifel op iedere willekeurige plek in uw tuin neer en voorziet u uw terras van verkoeling.

Zonneluifel vrijstaand

Schaduwdoek

Wilt u een trendy zonneluifel waar al uw buren jaloers op zijn? Kies voor een schaduwdoek en steel de show met uw tuin. Schaduwdoeken zijn zonneluifels in de vorm van een driehoek of een vierkant. Schaduwdoeken hebben geen poten, maar u maakt de punten van het doek vast aan uw gevel, bomen of palen in uw tuin. Hierdoor zweeft deze zonneluifel als het ware boven uw terras, wat zorgt voor een speels effect.

Schaduwdoek

Zonneluifel met volant

Eén van de voordelen van zonneluifels is dat u ze volledig naar eigen wens samenstelt. U eindigt met een unieke zonneluifel waar u jarenlang plezier van heeft. Wilt u uw zonneluifel net iets extra’s geven? Laat uw zonneluifel dan voorzien van een volant. Een volant is een strook die verticaal aan de voorkant van uw zonneluifel hangt. Waar dient deze strook voor? Een volant heeft allereerst een decoratieve functie. Een sierlijke golvende volant of juist een strakke rechte volant maakt uw zonneluifel extra speciaal. Misschien nog wel belangrijker is de zonwerende functie van een volant. Op de vroege ochtend of tijdens een warme namiddag schijnt de laagstaande zon net onder uw zonneluifel door. Een volant biedt bescherming tegen deze laagstaande zon, waardoor u voortaan op ieder moment van de dag profiteert van zonwering. Bepaal zelf hoe laag de volant komt te hangen of kies voor een uitrolbare volant, zodat u deze op ieder willekeurig moment verstelt.

 Zonneluifel volant

Bespaar op uw zonneluifel

Een zonneluifel hoeft geen grote uitgave te zijn, mits u het verstandig aanpakt. Er zijn talloze aanbieders van zonneluifels en, u raadt het al, deze aanbieders hanteren verschillende prijzen. Betaalt u bij de zonwering specialist om de hoek € 1.000 voor uw nieuwe zonneluifel? Grote kans dat het zonweringsbedrijf 5 straten verderop slechts € 800 vraagt voor exact dezelfde luifel. Maak slim gebruik van de concurrentie tussen zonwering specialisten en vergelijk altijd de prijzen voordat u een zonneluifel aanschaft. Alleen dan weet u zeker dat u de scherpste prijs betaalt. Telkens opnieuw aanvragen van een offerte wilt u natuurlijk voorkomen. Dit kost veel tijd en is onnodig. Wij maken deze klus voor u een stuk makkelijker. Vul onze offerteaanvraag in en vraag in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 zonwering specialisten in uw regio. Op de offertes hoeft u niet lang te wachten, binnen 2 werkdagen heeft u deze al binnen. Leg de offertes naast elkaar, vind de voordeligste specialist en bespaar tot wel honderden euro’s op uw nieuwe zonneluifel.