Zonneschermen

Bent u van plan om een zonnescherm te kopen? Dan komt u voor verschillende keuzes te staan. Welk soort zonnescherm heeft uw voorkeur, wilt u een elektrisch zonnescherm of een zonnescherm met handmatige bediening en hoe groot moet het scherm zijn? Al deze keuzes bepalen het prijskaartje van uw zonnescherm. Lees hier alles wat u moet weten over zonneschermen.

Zonnescherm kopen: de prijzen op een rij

Tijdens uw zoektocht naar zonneschermen start u waarschijnlijk met het zoeken van de prijzen. U wilt immers weten of het kopen van een zonnescherm binnen uw budget past, voordat u verdere stappen onderneemt. Helaas is duidelijke prijsinformatie op het internet ver te zoeken. Wilt u inzicht in de gemiddelde prijzen van zonneschermen zonder direct naar een specialist te stappen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen van zonneschermen én de montage:

Soort zonneschermPrijzen per zonnescherm incl. btwBreedte
Uitvalscherm€ 170 - € 6901 - 4 meter
Knikarmscherm€ 650 - € 1.0504 - 5 meter
BedieningPrijzenPrijs afhankelijk van
Bediening€ 35 - € 250Handmatig of elektrisch
MontagePrijzenPrijs afhankelijk van
Montage€ 120 - € 200Type en aantal zonneschermen
Totaal€ 325 - € 1.500

 Zonnescherm

Op zoek naar exacte prijzen?

U heeft nu inzicht in de gemiddelde prijzen voor zonneschermen. Wilt u het exacte kostenplaatje weten voor een zonnescherm voor uw raam, maar alle verkooppraatjes ontwijken? Vul dan onze offerteaanvraag in en ontvang binnen 2 werkdagen offertes van tot wel 4 zonwering specialisten. Doordat u meerdere offertes in huis heeft, krijgt u een goed beeld van de kosten en ziet u direct bij welke zonwering specialist u uw zonnescherm het voordeligst laat plaatsen. Zo bespaart u met gemak tientallen tot wel honderden euro’s op het kopen van uw zonnescherm. U zit bovendien nergens aan vast. Het aanvragen van offertes is én blijft bij ons volledig gratis en vrijblijvend. Bevallen de prijzen u niet, kiest u toch voor een andere soort zonwering of stelt u de aankoop liever nog even uit? Dan ziet u zonder problemen en verplichtingen af van de klus.

Geniet altijd van de perfecte temperatuur

De zomer is een heerlijk seizoen. De dagen zijn lang, de lucht is strakblauw en de bomen staan volop in bloei. Op een hete zomerdag kunnen de hoge temperaturen ons soms echter wat te veel worden. De slapeloze nachten en snikhete woonkamer komen uw wooncomfort niet ten goede. Wilt u voortaan optimaal genieten van het mooie zomerseizoen? Een zonnescherm helpt u hierbij en houdt de temperatuur in uw woning lekker koel. Op een warme dag zet u het scherm uit en voorkomt u dat de zonnestralen in uw woning schijnen. Hierdoor blijft de temperatuur in huis met gemak 5 tot 7 graden koeler. Heeft u het scherm even niet nodig? Wanneer het zonnescherm is ingeklapt is er nauwelijks nog iets van te zien. Ook voor een mooi schaduwplekje op uw terras kunt u een zonnescherm kopen. Zo geniet u volop van het lekkere weer vanuit uw comfortabele tuinstoel, zonder weg te branden in de felle zonnestralen. Kortom: gooi de airconditioning de deur uit, zet uw terrasmeubilair klaar en geniet van optimaal wooncomfort met een zonnescherm.

Zonneschermen kopen

Soorten zonneschermen

Eén van de eerste beslissingen die u maakt bij het kopen van een zonnescherm is de keuze voor een soort zonnescherm. We onderscheiden 2 soorten zonneschermen:

Welk zonnescherm voldoet aan uw wensen? Lees het hieronder.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel voordelig in aanschaf. Het is dan ook geen verrassing dat veel woningeigenaren dit zonnescherm kopen. Een uitvalscherm zit aan uw gevel bevestigd met twee vaste armen die omlaag gaan als u het scherm uitzet. Het uitvalscherm is verkrijgbaar tot een breedte van 4 meter en is hierdoor geschikt voor zo goed als ieder raam. Laat het uitvalscherm zakken wanneer de zon op uw ramen brandt en u geniet van een lekker koel huis. Een uitvalscherm zorgt niet voor schaduw op uw terras. Bent u hier wel naar op zoek, kies dan voor een knikarmscherm.

 Uitvalscherm

Knikarmscherm

Wilt u tijdens een warme zomer de temperatuur in uw woning aangenaam houden, maar heeft u ook een terras waar een mooie schaduwplek geen overbodige luxe is? Kies dan voor een knikarmscherm. Een knikarmscherm wordt horizontaal uitgerold met behulp van 2 armen die recht vooruit knikken. Het scherm is verkrijgbaar tot een breedte van 10 meter en een uitval van 4 meter. Hoe groot uw terras ook is, het knikarmscherm biedt altijd de perfecte hoeveelheid schaduw.

Knikarmscherm

 

Elektrisch zonnescherm

Heeft u een beslissing gemaakt voor een type zonnescherm, dan staat het volgende keuzemoment al voor de deur: de keuze voor de bediening van het zonnescherm. Gaat u voor de voordelige prijzen van een handmatig zonnescherm of kiest u voor comfort met een elektrisch zonnescherm? We onderscheiden de volgende 4 bedieningsmogelijkheden:

  • Handmatige bediening: Wilt u een zonnescherm kopen, maar heeft u te maken met een beperkt budget? Dan is een zonnescherm met handmatige bediening een goede keuze. U doet het zonnescherm handmatig open en dicht, vaak met behulp van een handslinger.
  • Elektrische bediening met schakelaar: Kiest u voor een groot en zwaar knikarmscherm of wilt u simpelweg wat meer luxe? Dan is een elektrisch zonnescherm ideaal. Een elektrisch zonnescherm heeft een ingebouwde motor en bedient u met behulp van een wandschakelaar. Houd rekening met een meerprijs van ongeveer € 150.
  • Elektrische bediening met afstandsbediening: Een elektrisch zonnescherm met schakelaar is handig, maar u kunt het scherm slechts vanaf één plek bedienen. Wilt u uw zonnescherm vanaf iedere plek bedienen, dan is elektrische bediening met afstandsbediening de juiste keuze voor u. Het knikarmscherm schuiner zetten terwijl u in uw comfortabele tuinstoel zit, zodat u net iets meer schaduw heeft, of ‘s avonds vanuit uw slaapkamer het zonnescherm inklappen. Als u een elektrisch zonnescherm koopt is het allemaal mogelijk. Heeft u meerdere elektrische zonneschermen? Dan bedient u al deze zonneschermen met slechts één schakelaar. Voor een elektrisch zonnescherm met afstandsbediening betaalt u gemiddeld € 200 tot € 250 meer dan voor een handmatig zonnescherm.
  • Elektrische bediening met zon- en windautomaat: Een zonnescherm met zon- en windautomaat neemt u alle zorgen uit handen. Het zonnescherm is voorzien van een sensor. Schijnt de zon? Dan wordt het zonnescherm automatisch uitgeklapt. Is de zon nergens te bekennen of staat er een harde wind, dan wordt het zonnescherm juist ingetrokken. Reken op een meerprijs van ongeveer € 200 voor dit stukje extra comfort.

Zonneschermen plaatsen

Heeft u het zonnescherm van uw dromen samengesteld? Voordat u volop kunt genieten van uw nieuwe zonnescherm, moet er nog één ding gebeuren:de zonwering plaatsen. Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden? Dan kunt u ervoor kiezen om het zonnescherm zelf te plaatsen. Dit raden wij echter af. Hoewel het zelf plaatsen van een zonnescherm op korte termijn misschien voordeliger is, is de montage een moeilijke klus, zelfs voor een ervaren doe-het-zelver. Zonneschermen zijn vaak groot en zwaar, wat de plaatsing een uitdagende klus maakt. Als de zonwering niet nauwkeurig geplaatst wordt loopt u het risico op een scheef geplaatst zonnescherm of een beschadigde gevel, met hogere kosten als gevolg. Om het over het aansluiten van de elektrische bediening nog maar niet te hebben. Neem geen risico’s en besteedt de klus uit aan een zonwering specialist. Een zonwering specialist heeft de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om uw zonnescherm perfect en binnen een mum van tijd te plaatsen. Voor het uitbesteden van de montage aan een professionele specialist betaalt u gemiddeld een bedrag van tussen de € 120 en € 200, afhankelijk van het type zonnescherm, de grootte en de bediening. Van een goede plaatsing heeft u jarenlang profijt. Is dit niet het geval? Dan kunt u altijd terugvallen op de garantie van de zonwering specialist.

 Zonneschermen

Voordelig zonneschermen kopen

Vindt u het vreselijk om er na een aankoop achter te komen dat u te veel geld heeft betaald? Of het nu gaat om een pak wasmiddel, een nieuwe spijkerbroek of een grote aankoop, zoals een spiksplinternieuwe auto, u wilt altijd profiteren van de scherpste prijzen. Natuurlijk is dit voor uw nieuwe zonnescherm niet anders. De grote vraag is echter: hoe vind ik het zonnescherm met de meest voordelige prijs? Daar helpen wij u graag mee. Vraag bij ons binnen 2 minuten offertes aan van tot wel 4 zonwering specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Wat heeft u aan 4 offertes voor zonneschermen? De prijzen van zonwering specialisten lopen flink uiteen. Zo vraagt bedrijf A € 800 voor een uitvalscherm, inclusief montage, en kan bedrijf B die 5 kilometer verderop zit u precies hetzelfde aanbod doen voor slechts € 600. Het vergelijken van offertes is de enige manier om de beste prijs voor uw zonnescherm boven water te halen. Bovendien zit u helemaal nergens aan vast. Het aanvragen van offertes doet u bij ons gratis én vrijblijvend.