Zonneschermen

Bent u van plan een zonnescherm te kopen? Dan komt u voor meerdere keuzes te staan. Welk soort zonnescherm heeft uw voorkeur, wilt u een elektrisch zonnescherm of een zonnescherm met handmatige bediening en hoe groot moet het scherm zijn? Al deze keuzes bepalen het prijskaartje van uw zonnescherm. Lees hier alles wat u moet weten over zonneschermen.

Wat kost het om een zonnescherm te kopen?

Tijdens uw zoektocht naar zonneschermen start u waarschijnlijk met het zoeken naar de prijzen. U wilt immers weten of het kopen van een zonnescherm binnen uw budget past voordat u verdere stappen onderneemt. Helaas is duidelijke prijsinformatie op het internet vaak ver te zoeken. Wilt u inzicht in de gemiddelde prijzen van zonneschermen zonder direct naar een vakspecialist te hoeven stappen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen van zonneschermen inclusief de montage en bediening. De uiteindelijke prijs van uw zonnescherm zal afhangen van o.a. het soort bediening dat u kiest evenals het type en aantal zonneschermen.

Soort zonneschermPrijzen per zonnescherm incl. btw, montage en bedieningBreedte
Uitvalscherm€ 300 - € 1.5001 - 4 meter
Knikarmscherm€ 700 - € 2.0004 - 5 meter

 Zonnescherm

Op zoek naar exacte prijzen?

U heeft nu inzicht in de gemiddelde prijzen voor zonneschermen. Wilt u het exacte kostenplaatje weten voor zonneschermen voor uw woning, maar alle verkooppraatjes ontwijken? Vul dan onze offerteaanvraag in en ontvang binnen 2 werkdagen offertes van tot wel 4 zonwering specialisten. Doordat u meerdere offertes in huis heeft, krijgt u een goed beeld van de kosten en ziet u direct door welke zonwering specialist u uw zonneschermen het voordeligst laat plaatsen. Zo bespaart u met gemak tientallen tot wel honderden euro’s op het kopen van uw zonwering. U zit bovendien nergens aan vast. Het aanvragen van offertes is én blijft bij ons volledig gratis en vrijblijvend. Bevallen de prijzen u niet, kiest u toch voor een andere soort zonwering of stelt u de aankoop liever nog even uit? Dan kunt u zonder problemen en verplichtingen afzien van de opdracht.

Waarom koopt u een zonnescherm?

De zomer is een heerlijk seizoen. De dagen zijn lang, de lucht is strakblauw en de bomen staan volop in bloei. Op een hete zomerdag kunnen de hoge temperaturen ons soms echter wat te veel worden. Slapeloze nachten door de hitte en een snikhete woonkamer komen uw leefcomfort immers niet ten goede.

Uw woning koel houden
Wilt u voortaan optimaal genieten van het mooie zomerseizoen? Een zonnescherm helpt u hierbij door de temperatuur in uw woning lekker koel te houden. Op een warme dag zet u het scherm uit en voorkomt u dat de zon uw woning binnendringt. Hierdoor blijft de temperatuur in huis met gemak 5 tot 7 graden koeler.

Schaduwrijk terras
Heeft u het scherm even niet nodig? Wanneer het zonnescherm is ingeklapt ziet u er nauwelijks nog iets van. Ook voor een mooi schaduwrijk plekje op uw terras kunt u een zonnescherm kopen. Zo geniet u volop van het lekkere weer vanuit uw comfortabele tuinstoel, zonder weg te branden in de felle zon. Kortom: zet uw terrasmeubilair klaar en geniet van optimaal wooncomfort met een zonnescherm.

Zonneschermen kopen

Soorten zonneschermen

Eén van de eerste beslissingen die u maakt bij het kopen van een zonnescherm is de keuze voor een soort zonnescherm. We onderscheiden twee soorten zonneschermen:

Welk zonnescherm voldoet aan uw wensen? Lees de eigenschappen van beide zonneschermen hieronder.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel voordelig in aanschaf. Het is dan ook geen verrassing dat veel woningeigenaren dit zonnescherm kopen. Een uitvalscherm zit aan uw gevel bevestigd met twee vaste armen die omlaag gaan als u het scherm uitzet. Het uitvalscherm is verkrijgbaar tot een breedte van 4 meter en is hierdoor geschikt voor zo goed als ieder raam. Laat het uitvalscherm zakken wanneer de zon op uw ramen brandt en u geniet van een lekker koel huis. Een uitvalscherm zorgt overigens niet voor schaduw op uw terras. Bent u hier wel naar op zoek, kies dan voor een knikarmscherm.

 Uitvalscherm

Knikarmscherm

Wilt u tijdens een warme zomer de temperatuur in uw woning aangenaam houden en heeft u daarnaast een terras waar een mooie schaduwplek geen overbodige luxe is? Kies dan voor een knikarmscherm. Een knikarmscherm wordt horizontaal uitgerold met behulp van twee armen die recht vooruit knikken. Het scherm is verkrijgbaar tot een breedte van 10 meter en een uitval van 4 meter. Hoe groot uw terras ook is, het knikarmscherm biedt altijd de perfecte hoeveelheid schaduw.

Knikarmscherm

 

De bediening van uw zonnescherm

Heeft u een beslissing gemaakt voor een bepaald type zonnescherm, dan is het tijd voor de keuze voor de bediening van het zonnescherm. Gaat u voor de voordelige prijzen van een handmatig zonnescherm of kiest u voor comfort met een elektrische variant? We onderscheiden de volgende vier bedieningsmogelijkheden:

  • Handmatige bediening: Wilt u een zonnescherm kopen, maar heeft u een beperkt budget? Dan is een zonnescherm met handmatige bediening een goede keuze. U doet het zonnescherm dan handmatig open en dicht, vaak met behulp van een handslinger.
  • Elektrische bediening met schakelaar: Kiest u voor een groot en zwaar knikarmscherm en is handmatige bediening dus onhandig, of wilt u simpelweg wat meer luxe? Dan is een elektrisch zonnescherm ideaal. Een elektrisch zonnescherm heeft een ingebouwde motor die u bedient met behulp van een wandschakelaar. Houd rekening met een meerprijs van ongeveer € 150.
  • Elektrische bediening met afstandsbediening: Een elektrisch zonnescherm met schakelaar is handig, maar u kunt het scherm slechts vanaf één plek bedienen. Wilt u uw zonnescherm vanaf iedere plek kunnen bedienen, dan is elektrische bediening met afstandsbediening de juiste keuze. Het knikarmscherm schuiner zetten terwijl u in uw comfortabele tuinstoel zit, zodat u net iets meer schaduw heeft, of ‘s avonds vanuit uw slaapkamer het zonnescherm inklappen. Als u een elektrisch zonnescherm met afstandsbediening koopt is het allemaal mogelijk.
    Heeft u meerdere elektrische zonneschermen? Dan bedient u al deze zonneschermen met slechts één afstandsbediening. Voor een elektrisch zonnescherm met afstandsbediening betaalt u gemiddeld € 200 tot € 250 meer dan voor een handmatig zonnescherm.
  • Elektrische bediening met zon- en windautomaat: Een zonnescherm met zon- en windautomaat neemt u alle zorgen uit handen. Het zonnescherm is voorzien van een sensor. Schijnt de zon? Dan wordt het zonnescherm automatisch uitgeklapt. Is de zon nergens te bekennen of staat er een harde wind, dan wordt het zonnescherm juist ingetrokken. Reken op een meerprijs van ongeveer € 200 voor dit stukje extra comfort.

Zonneschermen plaatsen

Heeft u het zonnescherm van uw dromen samengesteld? Voordat u volop kunt genieten van uw nieuwe zonnescherm, moet er nog één ding gebeuren: de zonwering plaatsen.

Nadelen van zelf installeren
Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden? Dan kunt u ervoor kiezen om het zonnescherm zelf te plaatsen. Dit raden wij echter af. Hoewel het zelf plaatsen van een zonnescherm op korte termijn misschien voordeliger is, is de montage een moeilijke klus, zelfs voor een ervaren doe-het-zelver. Zonneschermen zijn vaak groot en zwaar, wat de plaatsing een uitdagende klus maakt. Als de zonwering niet nauwkeurig geplaatst wordt, loopt u het risico op een scheef geplaatst zonnescherm of een beschadigde gevel, met hogere kosten als gevolg. Om het over het aansluiten van de elektrische bediening nog maar niet te hebben.

Huur en zonwering specialist in
Neem geen risico’s en besteed de klus uit aan een zonwering specialist. Een zonwering specialist heeft de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om uw zonnescherm perfect en binnen een mum van tijd te plaatsen. Voor het uitbesteden van de montage aan een professionele vakspecialist betaalt u gemiddeld een bedrag van tussen de € 120 en € 200, afhankelijk van het type zonnescherm, de grootte en de bediening. Van een goede plaatsing heeft u jarenlang profijt. Is dit niet het geval? Dan kunt u altijd terugvallen op de garantie van de zonwering specialist.

 Zonneschermen

Voordelig zonneschermen kopen

Vindt u het ook zo vreselijk om er na een aankoop achter te komen dat u te veel geld heeft betaald? Of het nu gaat om een dagelijks item of een grote aankoop, u wilt altijd profiteren van de scherpste prijzen. De grote vraag is echter: hoe vindt u het zonnescherm met de meest voordelige prijs? Wij helpen u daar graag mee. Vraag bij ons binnen enkele minuten offertes aan van tot wel 4 zonwering specialisten in uw regio. Voor u het weet heeft u de offertes al in huis.

Wat heeft u aan 4 offertes voor zonneschermen? De prijzen van zonwering specialisten kunnen flink uiteenlopen. Zo vraagt bedrijf A bijvoorbeeld € 800 voor een uitvalscherm, inclusief montage, en kan bedrijf B 5 kilometer verderop u precies hetzelfde aanbod doen voor slechts € 600. Het vergelijken van offertes is de enige manier om de beste prijs voor uw zonnescherm boven water te halen. Bovendien zit u helemaal nergens aan vast. Het aanvragen van offertes doet u bij ons gratis én vrijblijvend.