Soorten zonwering

Zonwering zorgt voor schaduw in huis of op het terras. Er zijn veel verschillende soorten zonwering. In onderstaand artikel leest u welk type zonwering voldoet aan uw wensen.

Kosten zonwering

De prijs van een zonwering ligt tussen de € 150 en € 400 per meter breedte (strekkende meter). De prijs verschilt per soort zonwering. Zo betaalt u voor bijvoorbeeld een markies van 2 meter breed ongeveer € 500. Andere zonwering prijzen, zoals voor een uitvalscherm van 2 meter breed, beginnen al bij € 300. Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend offertes aan door hierboven uw postcode in te vullen. Door het vergelijken van offertes kunt u eenvoudig voor de meest voordelige optie kiezen.

Soorten zonwering

Zonwering zorgt ervoor dat zonlicht en warmte wordt tegengehouden. Hierdoor zorgt het voor een aangename temperatuur in huis en energiebesparing. Er zijn veel verschillende soorten zonwering. Een veel voorkomende is door middel van schermen. Een zonnescherm is een doek dat aan de buitenkant van uw raam gemonteerd is. Het doek kan uitgerold of uitgevouwen worden, waardoor het scherm voor zonwering zorgt. Ook andere soorten zonwering zijn mogelijk, bijvoorbeeld binnenzonwering.
Er zijn vijf veel voorkomende soorten zonwering:

  • uitvalschermen
  • knikarmschermen
  • screens
  • markiezen
  • shutters

In iedere situatie is er een geschikte soort van zonwering. We zetten de meest kenmerkende eigenschappen van elke soort op een rij, zodat u een goede keuze kunt maken.

Uitvalschermen

Uitvalschermen

Wilt u een voordelige en praktische zonwering, dan kunt u voor een uitvalscherm kiezen. Uitvalschermen zijn de meest toegepaste en daarom de bekendste zonneschermen. Een uitvalscherm is eenvoudig van constructie en is daardoor makkelijk bedienbaar en goedkoop in aanschaf.

Knikarmschermen

Knikarmscherm

Als u een zonnescherm voor boven uw terras nodig heeft, adviseren we u te kiezen voor een knikarmscherm. De armen waarmee dit scherm uitgezet wordt, zitten vlak onder het doek, waardoor u er goed onderdoor kunt lopen.

Screens

screen

Heeft u weinig ruimte voor zonwering, dan zijn screens een goede alternatieve soort zonwering. Screens nemen nauwelijks ruimte in beslag, omdat ze verticaal openen en sluiten. Er steken daardoor geen onderdelen buiten de gevel van uw huis, waardoor vrije doorloop langs de ramen mogelijk blijft.

Markiezen

Zonwering specialist

Als u zonwering zoekt met een karakteristiek uiterlijk, dan zijn markiezen voor u de beste keuze. Markiezen hebben namelijk een stijlvolle uitstraling. Een markies heeft een ronde vorm en het doek wordt (vaak) gecombineerd met houten onderdelen. Dit geeft uw huis dus een mooie uitstraling.

Shutters

Shutters

Wilt u voor een ander soort zonwering aan de binnenkant van uw ramen in plaats van aan de buitenkant, dan kunt u voor shutters kiezen. Shutters zijn luiken met horizontale latten die aan de binnenkant van uw kozijnen worden gemonteerd. De latten zijn verstelbaar, waardoor het zonlicht gefilterd wordt. Een shutter is naast effectieve zonwering dus ook stijlvolle raambekleding. U bespaart hierdoor op bijvoorbeeld gordijnen.

Offertes zonwering

De prijzen de soorten zonwering verschillen, maar ook per leverancier. Als u zonwering gaat aanschaffen, dan is het dus verstandig om gratis en vrijblijvend meerdere offertes op te vragen. Hierdoor kunt u de prijzen makkelijk vergelijken en tot wel 40% besparen.