Bediening zonwering

Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. Hieronder leest u meer over de verschillende bedieningsmogelijkheden en kunt u kijken welke bediening het beste aansluit op uw wensen

Kosten bediening

Wilt u een zonnescherm kopen, dan kunt u in de meeste gevallen kiezen uit drie soorten bediening. Dit zijn handmatige bediening, elektrische bediening en elektrische bediening met afstandsbediening. Zonwering met handmatige bediening is vanzelfsprekend de voordeligste optie, terwijl bediening met afstandsbediening vaak de duurste optie is.

Zonwering is standaard verkrijgbaar met handmatige bediening. Hier betaalt u dus geen meerprijs voor. Wilt u een zonnescherm met elektrische bediening? Dan betaalt u gemiddeld de volgende meerprijs:

  • Meerprijs elektrische bediening: tussen de € 150 en € 200.
  • Meerprijs elektrische bediening met afstandsbediening: tussen de € 200 en € 250.

Bent u nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Dan kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van zonwering specialisten in uw regio. Offertes aanvragen kunt u eenvoudig doen door hierboven uw postcode in te vullen.

Soorten bediening

Bij veel soorten zonwering kunt u kiezen uit verschillende soorten bediening. Vooral buitenzonwering beschikt over verschillende bedieningsmogelijkheden, omdat dit vaak grote en zware zonneschermen betreft. Elke soort bediening heeft bepaalde voordelen.

Handmatige bediening

Zonneschermen beschikken standaard over handmatige bediening. Handmatige bediening heeft verschillende mogelijkheden. Meestal wordt het zonnescherm bediend met een band. U kunt vaak ook kiezen voor handmatige bediening met een slinger, ook wel een oogwindwerk genoemd. Handmatige bediening biedt iets minder gemak dan elektrische bediening, maar is wel een stuk voordeliger. Als u het geen probleem vindt om het scherm handmatig open en dicht te doen, kunt u dus het beste kiezen voor handmatige bediening. U kunt hiermee wel honderden euro’s besparen.

Elektrische bediening

Als u op zoek bent naar iets meer gemak, dan kunt u kiezen voor elektrische bediening. Zonwering met elektrische bediening is uitgerust met een ingebouwde motor. U kunt het zonnescherm eenvoudig open en dicht doen met behulp van een wandschakelaar. Er zijn verschillende schakelaars waar u uit kunt kiezen, zoals een draaischakelaar, sleutelschakelaar en een tijdklok.

Elektrische bediening met afstandsbediening

Remote 2

Voor nog meer luxe kunt u kiezen voor elektrische bediening met afstandsbediening. Met bediening met afstandsbediening kunt u met een druk op de knop de zonwering open en dicht doen. Dit heeft als voordeel dat u de afstandsbediening gewoon naast u neer kunt leggen en de zonwering vanaf elke plek in of rondom het huis kunt bedienen. Zeker wanneer u meerdere zonneschermen heeft, kan een afstandsbediening een uitkomst zijn. U kunt de verschillende zonneschermen dan allemaal bedienen met slechts één afstandsbediening.

De keuze

Als u gaat kiezen tussen de verschillende bedieningsmogelijkheden, kunt u voor uzelf de afweging maken of uw voorkeur uitgaat naar een voordelige prijs of dat u gemak en luxe belangrijker vindt. Houd bij deze afweging rekening met het feit dat zonwering een lange levensduur heeft. Het is dus belangrijk om te kiezen voor de bediening waar u het meeste profijt van zal hebben.

Bespaar tot 40% op de prijs

Of u nu kiest voor handmatige bediening of voor bediening met afstandsbediening, het is altijd verstandig om op zoek te gaan naar de meest voordelige prijzen. Dit kunt u doen door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van zonwering specialisten in uw regio. Het vergelijken van offertes is eenvoudig en hiermee kunt u tot wel 40% besparen op de aanschafprijs.