Garantie

De garantie op zonwering kan na uw aankoop erg belangrijk zijn. Het is dan ook verstandig om voorafgaand aan uw aankoop goed te informeren naar de garantieregeling van uw specialist. Lees hier meer over de garantie op zonwering.

Kosten zonwering

De kosten voor zonwering kunnen erg uiteenlopen. De prijzen hangen af van factoren als de soort zonwering, de soort bediening en de specialist die u kiest. De prijzen van binnenzonwering liggen over het algemeen een stuk lager dan de prijzen van buitenzonwering. Zo liggen de prijzen van een jaloezie gemiddeld tussen de € 50 en € 100, terwijl de prijzen van een markies beginnen bij ongeveer € 350. Een voordelige optie is om te kiezen voor handmatige bediening. U kunt echter ook kiezen voor meer luxe en een zonwering met elektrische bediening aanschaffen. De prijzen hiervan liggen gemiddeld tussen de € 150 en € 250 extra.
Wilt u de exacte prijzen weten van zonwering? Vul dan hierboven uw postcode in en vraag eenvoudig en vrijblijvend offertes aan van zonwering specialisten in uw regio. Omdat de prijzen van verschillende zonwering specialisten onderling erg kunnen verschillen, is het vergelijken van offertes verstandig. U kunt hiermee tot wel 40% besparen op uw aankoop.

Garantie

Als u zonwering aanschaft, gaat u er natuurlijk vanuit dat u er een lange tijd van kunt genieten. Buitenzonwering heeft gemiddeld een levensduur van tussen de 10 en 20 jaar. Als uw zonwering binnen deze periode kapot gaat, hoopt u uiteraard op een goede afhandeling en service van uw zonwering specialist. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan uw aankoop te informeren naar de garantieregeling van uw specialist. De garantieregeling kan per specialist verschillen en dit kan een grote rol spelen in de overweging of u wel of niet kiest voor een bepaalde zonwering specialist.

Periode

Een factor van de garantieregeling die per specialist kan verschillen, is de garantieperiode. De meest voorkomende garantieperiode die op buitenzonwering wordt gegeven is 5 jaar. Dit betekent dat als uw zonwering binnen 5 jaar stuk gaat en u voldoet aan de voorwaarden voor garantie, dat uw zonwering kosteloos gerepareerd of vervangen wordt door uw specialist. De garantieperiode van binnenzonwering is in veel gevallen korter, bijvoorbeeld 1 of 2 jaar.

Voorwaarden

Als u binnen de garantieperiode problemen ondervindt met uw zonwering, dan betekent dit nog niet automatisch dat u recht heeft op garantie. U moet namelijk ook voldoen aan de garantievoorwaarden. Zo geven veel specialisten alleen garantie bij juist gebruik van de zonwering, vakkundige montage en goed onderhoud. Enkele specialisten bieden alleen garantie als u de zonwering laat monteren door een vakman. Informeer dus goed naar de voorwaarden van garantie bij uw specialist om vervelende verrassingen te voorkomen.

Onderhoud

Uitvalscherm

Om te kunnen profiteren van garantie, maar ook om de levensduur van uw zonwering te verlengen, is het belangrijk om uw zonwering goed te onderhouden. Het is daarom aan te raden om uw zonwering af en toe schoon te maken en om de zonwering te controleren op eventuele beschadigingen. Voor goed onderhoud kunt u ook een bedrijf inschakelen. Met een onderhoudscontract komt een specialist, meestal jaarlijks, langs om de zonwering schoon te maken, alles na te lopen, te controleren op beschadigingen en eventuele kleine reparaties meteen uit te voeren. Als u een onderhoudscontract afsluit, kan dit een positief effect hebben op de garantieperiode. Sommige specialisten verlengen de garantieperiode namelijk, als u ervoor kiest om een onderhoudscontract af te sluiten.

Kies voor een goede specialist

Het liefste wilt u natuurlijk helemaal geen gebruik hoeven te maken van garantie. U verkleint de kans hierop door te kiezen voor een goede specialist. Kies daarom niet zomaar de eerste zonwering specialist die u tegenkomt, maar informeer goed naar de zonwering, montage en garantie bij uw specialist. Het is ook verstandig om op zoek te gaan naar ervaringen van eerdere klanten, om erachter te komen hoe klanten het bedrijf beoordelen. Als u kiest voor een specialist die streeft naar het bieden van goede kwaliteit, dan vermindert u de kans op schade of defecte zonwering.

Bespaar geld

Naast een specialist die goede kwaliteit biedt, wilt u natuurlijk ook een specialist vinden met voordelige prijzen. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van zonwering specialisten in uw regio, kunt u eenvoudig de prijzen van verschillende specialisten met elkaar vergelijken en kiezen voor de beste optie.