Zonwering schoonmaken

Het schoonmaken van zonwering kunt u zelf doen of uitbesteden aan een specialist. Lees hier handige informatie over het schoonmaken van zonwering.

Prijzen zonwering

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Enkele factoren die invloed hebben op de prijs zijn de soort zonwering, de bediening en de aanbieder die u kiest. Zo liggen de prijzen voor buitenzonwering over het algemeen een stuk hoger dan de prijzen voor binnenzonwering en betaalt u meer voor een zonnescherm met elektrische bediening dan voor zonwering met handmatige bediening. Ook de zonwering specialist die u kiest kan een grote invloed hebben op de prijs. De prijzen van verschillende specialisten kunnen onderling namelijk tot wel 40% verschillen. Door offertes van verschillende specialisten uit uw regio met elkaar te vergelijken, vindt u eenvoudig de voordeligste prijzen. Het aanvragen van vrijblijvende offertes van maximaal 4 zonwering specialisten doet u door hierboven uw postcode in te vullen.

Voorkomen

Uitvalscherm

Waarschijnlijk ontkomt u er niet aan om uw zonwering een keer schoon te maken. Toch kunt u enkele stappen ondernemen om dit moment zo lang mogelijk uit te stellen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de zonwering professioneel wordt gemonteerd. Hiermee voorkomt u onnodig onderhoud of schade in de toekomst. Het is verstandig om, wanneer dit mogelijk is, de zonwering onder een dakgoot te plaatsen. Hiermee kunt u al een groot deel van vuil op het zonnescherm voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat u het zonnescherm oprolt bij stevige wind of regenbuien. Mocht het doek toch vochtig worden, laat het dan eerst goed drogen voordat u het zonnescherm oprolt. Hiermee voorkomt u schimmelvlekken op het doek.

Buitenzonwering

Zonwering dient zorgvuldig schoongemaakt te worden. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het doek kunnen beschadigen of vlekken kunnen achterlaten. In de meeste gevallen kan de zonwering gereinigd worden met water. Wilt of moet u toch schoonmaakmiddel gebruiken, kies dan voor een schoonmaakmiddel die speciaal voor zonwering gemaakt is. U kunt hier naar informeren bij een zonwering winkel of specialist. De kast waarin het doek wordt opgerold, kan eenvoudig worden schoongemaakt met een vochtige doek en lauwwarm water. Het doek kan met behulp van een zachte borstel en water aan beide kanten worden schoongemaakt. Wanneer het doek echt heel erg vervuild of beschadigd is, kunt u kijken naar de mogelijkheden voor het vervangen van het doek. U kunt hiervoor terecht bij een zonwering specialist.

Binnenzonwering

Bij het schoonmaken van binnenzonwering is het belangrijk om goed de reinigingsinstructies van uw zonwering te volgen. De beste manier om binnenzonwering schoon te maken verschilt namelijk per type zonwering en materiaal. Sommige soorten binnenzonwering kunnen zelf gewassen worden, terwijl andere soorten raambekleding beter door een stomerij kunnen worden gereinigd. Houdt er rekening mee dat het wassen van de raambekleding slecht kan zijn voor de kwaliteit en dat sommige stoffen hierdoor iets kunnen krimpen. Probeer de binnenzonwering daarom niet te vaak te wassen. In veel gevallen is het laten luchten van de zonwering in de buitenlucht of het afnemen met een natte doek ook voldoende.

Onderhoudsbedrijf

Als u de zonwering niet zelf wilt of kunt reinigen, kunt u er ook voor kiezen om hier een bedrijf voor in te schakelen. Er zijn verschillende bedrijven die zijn gespecialiseerd in het schoonmaken en onderhouden van zonwering. Deze bedrijven kunnen uw zonwering niet alleen reinigen, maar ook controleren op beschadigingen en eventuele kleine reparaties ter plekke uitvoeren.

Vervangen

De levensduur van buitenzonwering ligt gemiddeld tussen de 10 en 20 jaar. Als uw zonwering beschadigd of sterk vervuild is en al aan het einde van deze levensduur zit, kan het soms voordeliger zijn om de zonwering te vervangen. U kunt dan profiteren van een mooie, nieuwe zonwering volledig naar uw wensen en u heeft er dan een lange tijd geen omkijken naar.

Offertes aanvragen

Wilt u zonwering aanschaffen of vervangen? Het is verstandig om prijsopgaves van meerdere zonwering specialisten met elkaar te vergelijken. De prijzen van zonwering specialisten kunnen onderling namelijk erg van elkaar verschillen. Door het vergelijken van offertes, zorgt u ervoor dat u niet onnodig teveel geld betaalt.