Bespaartips voor uw zonwering

Besparen op uw zonwering hoeft niet moeilijk te zijn. Door deze handige bespaartips wordt het aanschaffen van zonwering voor uw huis voordeliger en dus nog aantrekkelijker.

Zonwering bespaartips

Hoe kunt u besparen op de kosten van uw zonwering? We zetten de 5 belangrijkste tips op een rij:

  • Prijzen vergelijken
  • Kwantumkorting
  • Voordelige zonneschermen
  • Handmatige bediening
  • Besparen op bezorgkosten

Prijzen vergelijken

De eerste bespaartip is wellicht ook meteen de belangrijkste, namelijk het vergelijken van prijzen. Als u zonwering gaat aanschaffen, vraag dan meerdere offertes op. De prijzen kunnen namelijk aanzienlijk verschillen. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% op de kosten besparen.

Kwantumkorting

Bestelt u in 1 keer meerdere zonneschermen, dan kan er soms een korting worden gegeven. Deze kwantumkorting kan oplopen tot 10% op de totaalprijs. Het kan dus voordelig zijn om de zonwering voor alle ramen tegelijk te bestellen.

Voordelige zonneschermen

Uitvalschermen

U kunt kiezen voor voordelige zonneschermen. Het prijsverschil kan namelijk oplopen tot honderden euro’s per scherm. Kies bijvoorbeeld voor uitvalschermen. Deze zijn al vanaf € 350 verkrijgbaar. Het scherm heeft een eenvoudige constructie en is daardoor makkelijk te monteren en te bedienen. Een uitvalscherm is daarom vaak goedkoper dan andere zonneschermen.

Handmatige bediening

Wilt u voordelig slagen, kies dan voor handmatige bediening van uw zonneschermen. Een handbediend scherm kost gemiddeld € 150 tot € 250 minder dan een elektrisch bediend scherm. Een voordelige tussenvorm is het bedienen met een oogwindwerk (handslinger). U betaalt hiervoor ongeveer € 35 per scherm extra.

Besparen op bezorgkosten

Als u het zonnescherm zelf gaat monteren, dan kunt u het scherm in veel gevallen laten bezorgen. De bezorgkosten zijn gemiddeld € 30 per scherm. U kunt hierop besparen door de schermen bij de leverancier op te halen.

Zonwering offertes

Hebben de bovenstaande bespaartips u ervan overtuigd dat u voordelig een zonwering wilt aanschaffen? De prijzen van zonwering kunnen onderling erg verschillen. Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten door gratis offertes aan te vragen. Zo kunt u makkelijk de beste prijs voor uw zonneschermen kiezen.