Markiezen prijzen

Bent u geïnteresseerd in markiezen en nieuwsgierig naar de prijzen? De prijzen van markiezen hangen af van verschillende factoren. Lees hier alles over de gemiddelde prijzen van markiezen, de montagekosten en handige bespaartips.

Markiezen: een overzicht van de prijzen

Wilt u volop genieten van de zomer, zonder dat de binnentemperatuur in uw huis tropische waarden bereikt? Markiezen bieden uitkomst. Het kopen van markiezen is een belangrijke investering, één die u natuurlijk niet wilt maken zonder eerst inzicht te hebben in de gemiddelde prijzen. De prijzen van markiezen verschillen per situatie. Kiest u voor een grote of kleine markies, handmatige of elektrische bediening en laat u de markies professioneel plaatsen door een vakman of gaat u zelf aan de slag? Omdat al deze factoren invloed hebben op de prijs, zetten wij hieronder de verschillende mogelijkheden én bijbehorende gemiddelde prijzen op een rij.

FactorPrijs per markies, incl. btwPrijs afhankelijk van
Breedte€ 340 - € 7501 tot 5 meter breed
Bediening€ 35 - € 250Handmatig of elektrisch
Bovenkap€ 110 - € 320Hout of aluminium
Montage€ 80 - € 150Diverse monteurs
Totaal€ 565 - € 1.470

Wilt u 2 eenvoudige en kleine markiezen voor uw woning? Voor 2 markiezen van 1 meter breed met handmatige bediening beginnen de prijzen al bij ongeveer € 1.200, inclusief montage. Wilt u liever markiezen met elektrische bediening? Reken dan op een meerprijs van ongeveer € 200 per markies.

Markiezen

 

Markiezen prijzen: bespaar eenvoudig op de kosten

Markiezen zijn een belangrijke toevoeging aan uw woning waar u het liefst zo lang mogelijk van wilt genieten. Besparen op de kwaliteit is dus geen optie. Dit betekent niet dat u de hoofdprijs moet betalen voor uw nieuwe markiezen. In uw regio zijn talloze professionele zonwering specialisten werkzaam die uw nieuwe markiezen graag willen plaatsen. De prijs van het plaatsen verschilt echter per specialist. Gaat u met de eerste de beste zonwering specialist in zee? Dan is de kans dat u te veel betaalt groot. Maak slim gebruik van de concurrentie tussen zonwering specialisten en vergelijk de prijzen voordat u een definitieve beslissing maakt. Geen zin om telkens opnieuw die zonwering offertes aan te vragen voor uw nieuwe markiezen? Geen probleem, bij ons vraagt u in één klap offertes aan van tot wel 4 zonwering specialisten in uw regio. Hoe werkt het? Vul onze offerteaanvraag in en omschrijf uw klus. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen gratis en vrijblijvend offertes van betrouwbare zonwering specialisten in uw omgeving. Leg de offertes naast elkaar en zie direct welke zonwering specialist u de scherpste prijs biedt. Bespaar snel en eenvoudig tientallen tot wel honderden euro’s op de prijs van uw nieuwe markiezen.

Markiezen offertes vergelijken

Handmatige of elektrische bediening?

Bent u op zoek naar markiezen en wilt u het prijskaartje zo laag mogelijk houden? Kies dan voor markiezen met handmatige bediening. Met behulp van een handslinger draait u de markies open en dicht. Wilt u meer comfort? Dan is een markies met ingebouwde motor voor u een goede optie. Er wordt een wandschakelaar geplaatst waarmee u de markies eenvoudig elektrisch bedient. De meerprijs voor een markies met elektrische bediening ligt gemiddeld tussen de € 150 en € 200. Gaat u voor op en top luxe? Laat markiezen plaatsen die met een afstandsbediening bediend worden. Met één druk op de knop doet u al uw markiezen vanaf een willekeurige plek open en dicht. Uiteraard zit hier een extra prijskaartje aan verbonden. Houd rekening met een extra investering van ongeveer € 250 voor een markies met afstandsbediening.

Markiezen

Het materiaal van de omkapping

Laat u markiezen plaatsen, dan doet u er goed aan deze te voorzien van een omkapping. De omkapping is de kast waarin het doek van de markies wordt opgevouwen. De omkapping beschermt het ingeklapte doek tegen regen en zorgt ervoor dat uw markiezen extra lang in goede staat blijven. De omkapping wordt gemaakt van:

  • Naaldhout: voordelig in aanschaf
  • Aluminium: modern en onderhoudsarm
  • Hardhout: sterk en authentiek

Wilt u de prijs van uw gloednieuwe markies zo laag mogelijk houden? Kies dan voor een omkapping van naaldhout. De prijzen beginnen al bij € 110 per markies. Houd er wel rekening mee dat een omkapping van naaldhout om meer onderhoud vraagt. Wilt u geen omkijken hebben naar uw markiezen, kies dan voor een omkapping van aluminium. De kosten? Een aluminium omkapping heeft u voor gemiddeld € 180. Een andere goede optie is een omkapping van hardhout. Hardhout is sterk, gaat lang mee en heeft een karakteristieke uitstraling die perfect past bij de stijlvolle markiezen. De prijs voor hardhouten omkapping ligt rond de € 270 per markies.

Montagekosten

Wilt u een markies laten plaatsen als zonwering? Een markies is een groot en zwaar zonnescherm. Het plaatsen hiervan is een lastige én bovenal frustrerende klus voor de gemiddelde doe-het-zelver. Wilt u uw nieuwe markiezen langer dan 1 dag heel houden? Laat de montage van de markiezen dan over aan een professionele zonwering specialist. Deze plaatst uw markiezen zorgvuldig, zodat u binnen een mum van tijd zonder zorgen en frustraties geniet van uw nieuwe aanwinst. De montagekosten verschillen per situatie. Het monteren van een handmatige markies op de begane grond van uw woning is natuurlijk voordeliger dan de montage van een elektrische markies op de eerste of zelfs tweede verdieping. Houd rekening met gemiddelde montagekosten tussen de € 80 en € 150 per markies. Wilt u meerdere zonneschermen laten plaatsen. Combineer dit dan in één klus. Hoe meer zonneschermen u laat monteren, hoe hoger de korting is die u kunt afspreken met uw specialist. Pak het verstandig aan en bespaar op de prijzen van uw nieuwe markiezen.

Markiezen

Help een handje en bespaar op de prijs

Wilt u de temperatuur in uw woning aangenaam houden, zelfs tijdens de meest extreme hittegolf? Voorzie uw woning van karakteristieke markiezen en maak uw huis het stralende middelpunt van uw straat. Uw nieuwe markiezen wilt u natuurlijk zo voordelig mogelijk laten plaatsen, zonder in te leveren op kwaliteit. Bespaar op de prijs en help uw zonwering specialist een handje. Overleg van tevoren welke werkzaamheden u zelf op kunt pakken. De ramen opmeten, de zonwering specialist ondersteunen tijdens de montage of het opruimen van eventuele rommel achteraf: het helpen zorgt ervoor dat uw specialist de klus sneller heeft afgerond, met lagere montagekosten als voordeel voor u.

Vind de scherpste prijs

De prijzen voor uw nieuwe markiezen heeft u voor een groot deel zelf in de hand. Besteedt u de klus uit aan de eerste zonwering specialist die op uw pad komt? Dan is de kans dat u onnodig een te hoge prijs betaalt groot. Net zoals de prijzen van uw favoriete pak muesli verschillen per supermarkt, verschillen de prijzen van markiezen per specialist. Zo vraagt de eerste specialist die u tegenkomt misschien wel € 900 voor een markies, terwijl een zonwering specialist om de hoek precies dezelfde klus uit wilt voeren voor slechts € 700. Wilt u zeker weten dat u de besparing van tientallen of zelfs honderden euro’s niet misloopt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 zonwering specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes voor uw nieuwe markiezen. Leg de offertes naast elkaar en zie direct welke zonwering specialist u de scherpste prijs biedt. Binnen een mum van tijd geniet u van uw stralende, en niet te vergeten voordelige, markiezen.

Markiezen