Shutters prijzen

De prijzen van shutters verschillen per soort materiaal. Welke prijzen betaalt u per m2?

Shutters prijzen

Shutters prijzen worden berekend per m2 en hangen vooral samen met het materiaal dat u kiest. De gemiddelde prijzen per materiaal zijn (inclusief btw):

  • Lindenhout € 200 tot € 300 per m2
  • Composiet hout (ecowood) € 200 tot € 300 per m2
  • Polywood € 350 tot € 450 per m2
  • Aluminium € 350 tot € 450 per m2
  • Hardhout € 400 tot € 500 per m2

Wilt u weten hoe duur shutters voor uw woning zullen zijn, dan kunt u hierboven uw postcode invullen en gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van zonweringspecialisten in uw omgeving.

Lindenhout

Voor binnenshuis kunt u voor shutters van lindenhout kiezen, ook wel basswood genoemd. Deze zachte houtsoort wordt binnen het meeste toegepast, omdat het sterk en licht van gewicht is. U betaalt voor lindenhouten shutters tussen de € 200 en € 300 per m2.

Composiet

Composiet is vaak wat goedkoper dan lindenhout. Het wordt gemaakt van samengeperste houtvezels en wordt daarom ook wel ecowood genoemd. De mogelijkheden met composiet zijn beperkt. U kunt bijvoorbeeld uit veel minder kleuren kiezen. Composiet kost ongeveer € 200 tot € 300 per m2.

Polywood

Voor badkamers is polywood heel geschikt. Dit is een kunststof van gerecycled materiaal, waardoor het vochtbestendig is. Andere kwaliteiten van deze houtvervanger zijn vlamvertragend, UV-bestendig en vormvast. Polywood is daarom duurder dan lindenhout en composiet. De prijs ligt tussen de € 350 tot € 450 per m2.

Aluminium

Voor buitenshuis kunt u kiezen voor aluminium. Dit materiaal is bijzonder weerbestendig. Aluminium shutters hebben een moderne, strakke uitstraling en kosten tussen de € 350 tot € 450 per m2.

shutters

 

Hardhout

Hardhouten buitenshutters zijn heel populair. Dat ligt vooral aan de natuurlijke uitstraling van hout. Bovendien is hardhout sterk en kunnen de shutters in alle kleuren en maten geleverd worden. Hardhouten shutters kosten € 400 tot € 500 per m2.

Prijzen extra opties

Er zijn verschillende opties voor een shutter, zoals onzichtbare bediening of een speciale vorm. Wij zetten de prijzen van gebruikelijke opties op een rij:

  • Kleurtoeslag: € 50 per m2
  • Bediening clearview (onzichtbaar): € 25 per m2
  • Railsysteem voor shutters vanaf 2.5 meter breed: € 100 per meter breedte
  • Speciale vormen: 30%-50% extra

Montagekosten

De montagekosten zijn gemiddeld € 50 per raam. Deze prijs wordt op verschillende manieren berekend. Er zijn leveranciers die de kosten per uur berekenen, maar het kan ook per raam of per m2 shutter berekend worden.

Screens

Vindt u shutters te duur, dan kunt u bijvoorbeeld voor screens kiezen. Deze buitenzonwering biedt een goede bescherming tegen fel zonlicht en hoge temperaturen in huis. De prijzen van screens liggen iets lager dan de prijs van shutters.

Offerte shutters aanvragen

Prijzen voor shutters verschillen per leverancier. Dit verschil kan oplopen tot wel 40%. We raden u daarom aan om meerdere zonwering offertes aan te vragen. Hierdoor kunt u de prijzen goed vergelijken en de beste prijs voor uw zonneschermen kiezen.