Tips & informatie

Als u zonwering wilt aanschaffen, dan zijn er een aantal factoren waar u op kunt letten. Het is verstandig om vooraf goed onderzoek te doen, zodat u niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. Hieronder leest u tips en informatie over het aanschaffen van zonwering.

Prijzen zonwering

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van veel factoren. Het grootste prijsverschil heeft te maken met de soort zonwering die u kiest. De prijzen van binnenzonwering liggen over het algemeen een stuk lager dan de prijzen van buitenzonwering. Zo heeft u al een kant en klaar gordijn voor slechts € 20, terwijl u voor een knikarmscherm van 200 cm breed en een uitval van 200 cm gemiddeld € 650 kwijt bent. Let op: als u binnenzonwering op maat laat maken, in plaats van te kiezen voor kant en klare binnenzonwering, dan liggen de kosten over het algemeen een stuk hoger.
Ben je benieuwd naar de exacte prijzen van uw favoriete zonwering? Vul dan hierboven uw postcode in. U ontvangt dan offertes van maximaal 4 zonwering specialisten in uw regio. Door het vergelijken van de prijzen krijgt u een goede indruk van de gemiddelde prijzen en voorkomt u dat u een te hoge prijs betaalt voor uw zonwering.

Zonwering specialist

Knikarmscherm 13

Een zonwering specialist is er voor alles wat met zonwering te maken heeft. Bij een zonwering specialist kunt u onder andere zonwering aanschaffen, laten plaatsen en laten repareren. Ook kunt u bij een zonwering specialist terecht voor vragen of persoonlijk advies. Bij het kiezen van een zonwering specialist zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om zonwering specialisten te vergelijken op punten als garantie, service en prijzen. Waarschijnlijk zitten er meerdere zonwering specialisten in uw regio en kunt u daarom kiezen voor de specialist die het beste totaalpakket kiest.

Zonwering plaatsen

U kunt ervoor kiezen om zonwering door een specialist te laten plaatsen of om de zonwering zelf te plaatsen. Of u de zonwering zelf kunt plaatsen hangt af van of u een ervaren doe-het-zelver bent. Bent u handig met dit soort klussen? Dan kunt u geld besparen door de zonwering zelf te monteren. Sommige soorten zonwering zijn echter makkelijker zelf te plaatsen dan anderen. Zo is binnenzonwering, bijvoorbeeld een rolgordijn, over het algemeen relatief makkelijk zelf te monteren. Bij zonneschermen als knikarmschermen of shutters is het aan te raden om de montage over te laten aan een specialist. Dit zijn vaak grote en zware schermen, waarbij het belangrijk is dat ze op de juiste manier gemonteerd worden. U betaalt dan iets meer, maar u heeft dan wel de zekerheid dat de schermen goed gemonteerd zijn.

Bediening

Zonwering elektrisch

Bij veel soorten zonneschermen, voornamelijk buitenzonwering, kunt u kiezen uit verschillende bedieningsmethoden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een screen met handmatige bediening, elektrische bediening of bediening met afstandsbediening. Handmatige bediening is uiteraard het voordeligst in aanschaf en hierbij kunt u het scherm handmatig open en dicht doen, vaak met behulp van een handslinger. Bij elektrische bediening is het zonnescherm voorzien van een motor, die door middel van een wandschakelaar of afstandsbediening kan worden bedient. Dit biedt meer gebruiksgemak, maar hierdoor liggen de prijzen ook iets hoger.

Garantie

Als u zonwering aanschaft, is het verstandig om even te informeren naar de garantieregeling bij uw specialist. De meest voorkomende garantieperiode van zonwering is 5 jaar, maar dit kan per specialist verschillen. Ook de voorwaarden verschillen per specialist. Zo is bij sommige specialisten de garantie alleen geldig als u de montage uit laat voeren door een vakman. Informeer daarom vooraf goed naar de voorwaarden van garantie.

Opties

Voorafgaand aan uw aankoop kunt u nadenken over eventuele extra opties die u wilt meebestellen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zonnescherm met stormvaste armen, waardoor het scherm een stuk sterker is. Ook kunt u kiezen voor horren voor uw ramen, waardoor u kunt genieten van frisse lucht, maar toch de insecten buiten de deur houdt.

Offertes vergelijken

Wilt u zonwering aanschaffen? Als u gratis en vrijblijvend offertes aanvraagt, kunt u de prijzen van zonwering specialisten in uw regio met elkaar vergelijken. Hierdoor kunt u tot wel 40% besparen op uw zonwering.